Челси взе точка в Марибор (видео)


И. Ангелов

Челси взе точка в Марибор (видео)

В срещата от седма група на Шампионска лига между Марибор и Челси, "сините" успяха да се върнат в срещата до 1:1 и да вземат точката, с която те си гарантират 3 точки пред втория във временното класиране - Шалке. Днес германците загубиха на гости на Спортинг, който изпревари Марибор и е трети в групата.

Първото полувреме в Словения не предостави много положения, но по-добрите бяха пред вратата на домакините, които разчитаха единствено на контрата днес.

На почивката Жозе Моуриньо замени Вилиан и Шюрле с Оскар и Диего Коста. Въпреки това още в 50-ата Челси допусна гол, когато Зума не успя да избие добре една топка, тя попадна в Ибраими на границата на наказателното поле и с ляв крак той я запрати в далечния на вратаря ъгъл с красиво изпълнение.

В 62-ата минута домакините някак не успяха да стигнат до втори гол при изключително положение пред тинейджъра Захович. Така в 73-ата минута след корнер, Тери успя да насочи топката към Матич, който на втора греда добави за 1:1. Последва голям пропуск на Азар. 

В 85-ата минута той си спечели и дузпа, застана зад бялата точка, и Ханданович спаси неговият удар. Така до гол не се и стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
105