Марибор - Челси: Сините ще запишат поредна победа


Н. Гавазов

Марибор - Челси: Сините ще запишат поредна победа

Марибор - Челси
Стадион: "Людски врт", Марибор
Дата: 05.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Две седмици след като загуби с 6:0 като гост на Челси, утре вечер Марибор посреща лондончани в двубой от група G на Шампионска лига. За изненада на всички, словенците все още са в надпреварата не само за Лига Европа, но и за следващата фаза на Шампионска лига. До тази ситуация се стигна, след като Марибор измъкна равенство при домакинството си на Спортинг и при визитата си на Шалке 04. Колективът на Анте Шимунджа е трети, на три точки от второто място и на пет от утрешния си съперник.

Челси не започна по най-добрия начин кампанията си в Шампионска лига, след като завърши 1:1 с Шалке 04 у дома си. След това обаче "сините" постигнаха две победи и със седем точки са лидери в класирането. Напълно е възможно утре вечер отборът на Моуриньо на теория да се класира за следващата фаза на турнира, макар че лондончани на практика са с единия крак в плейофите.

Домакините са без контузения Райчевич, а лазарета напуснаха Ибраими, Межац и Филипович.Тази вечер обаче се появи информация, че Алес Межац със сигурност отпада от мача, като състоянието на останалите футболисти ще се оценява утре.

Гостите не могат да разчитат на контузения Лоик Реми, а най-вероятно Диего Коща ще бъде оставен да почива, така че атаката ще се води от Дидие Дрогба. Не е изключено Моуриньо да направи и други промени в състава, като например да остави Азар и Оскар на пейката, а да започне със Салах и Матич.

- Марибор е непобеден в последните си 4 мача у дома в Шампионска лига, като словенците са загубили само една от последните си 7 срещи пред собствените фенове.

- Марибор обаче спечели само един от последните си 5 мача у дома във всички турнири.

- Челси е в невероятна форма и заслужено е лидер в класирането на Висшата лига на Англия. Отборът е без загуба в последните си 17 мача във всички турнири.

- "Сините" спечелиха 5 от своите 7 гостувания във всички състезания.

- Балансът на Марибор срещу английски отбори е 1-2-7, като единствената и първа победа на словенски отбор над тим от Англия бе срещу Уигън през миналата година в Лига Европа.

- Предишното участие на Марибор в Шампионска лига бе преди 15 години, когато словенците завършиха на четвърто място с четири точки, след победа с 1:0 над Динамо Киев и 0:0 с Байер Леверкузен.

- Челси спечели 12 от всичките си 15 мача през сезон 2014/15.


Няма никакво съмнение, че фаворит в утрешната среща е Челси. Малка интрига възниква от това, че "сините" ще пътуват до "Анфийлд" в края на седмицата, но колективът на Моуриньо има достатъчно качество и дълбочина на състава, за да се справи със своя противник.

Прогноза: Марибор - Челси 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Марибор:

18 октомври Марибор - Целие 1:2 (Лига 1)
21 октомври Челси - Марибор 6:0 (Шампионска лига)
25 октомври Завръч - Марибор 0:1 (Лига 1)
28 октомври Марибор - Радомлие 1:0 (Купа на Словения)
31 октомври Марибор - Домжале 0:1 (Лига 1)

Челси:

18 октомври Кристъл Палас - Челси 1:2 (Висша лига)
21 октомври Челси - Марибор 6:0 (Шампионска лига)
26 октомври Манчестър Юнайтед - Челси 1:1 (Висша лига)
28 октомви Шроусбъри Таун - Челси 1:2 (Купа на Лигата)
01 ноември Челси - КПР 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Марибор - Челси

1 среща
0 победи за Марибор
0 равенства
1 победа за Челси
Голова Разлика: 6:0 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154