Арсенал позволи на Андерлехт да се върне от три пасив (видео)


И. Ангелов

Арсенал позволи на Андерлехт да се върне от три пасив (видео)

В четвърта група от Шампионска лига, английският Арсенал прие Андерлехт на "Емирейтс Стейдиъм", и след като поведе с 3 гола пред собствената си публика, трябваше да трепери до края на срещата след два бързи гола от опонента във второто полувреме и нацелена греда. В самия край на срещата "артилеристите" се пропукаха за 3:3, но остават на втората позиция в групата, зад перфектния до момента Дортмунд.

Днес двата тима започнаха ударно, с няколко добри положения пред двете врати. Резултатът бе открит в 25-ата минута, когато Уелбек се опита да се откъсне от Мбемба при една извеждаща топка от Санчес, но бранителят непохватно го повали за дузпа, която бе реализирана от Артета.

В 29-ата минута Санчес си спечели пряк-свободен удар на добра позиция, стреля от положението, топката бе блокирана от стената, но от воле той стреля през доста бранители и в мрежата за 2:0. 

В 58-ата минута резултатът стана класически, когато Санчес отне топка от Клестан в центъра, кълбото достигна Окслейд-Чембърлейн, който спринтира през Ванден Боре и стреля в долния десен ъгъл - 3:0.

Само след 3 минути гостите върнаха гол чрез Боре, който стреля от непосредствена близост след добра игра по крилото от Анди Кавая и ниско центриране. В 72-ата минута Монреал повали Митрович в наказателното поле и Боре вкара втори гол, този път от дузпа. В 84-ата минута Ачемпонг нацели горната греда на Арсенал в добра атака на гостите.

В 90-ата минута Андерлехт успя да достигне до точката, когато Александър Митрович се възползва от центриране на Нажар и с плонж оформи прекрасното връщане в мача на гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
204