Ливърпул ще си тръгне с точка от Сантяго Бернабеу


П. Пенков

Ливърпул ще си тръгне с точка от Сантяго Бернабеу

Реал Мадрид - Ливърпул
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 04.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


В двубой-реванш от група B на Шампионска лига, Реал Мадрид и Ливърпул се противопоставят един срещу друг на стадион "Сантяго Бернабеу" във вторник от 21:45 часа. "Белият балет" е категоричен лидер в групата с актив от 9 спечелени точки след 3 изиграни срещи. "Мърсисайдци" пък за момента се представят под нивото, което феновете им очакват от тях, заемайки третото място с еднакъв точков актив с Лудогорец и Базел.

Както вече пропомних Реал Мадрид успя да постигне максимума до момента в двубоите си от груповата фаза. В пилотния кръг от надпреварата те постигнаха категоричен успех с 5:1 при домакинството си на Базел. В следващия кръг те взеха трите точки и при визитата си на Лудогорец, побеждавайки "орлите" с 2:1 на "Васил Левски", а преди две седмици победиха и най-сериозния им съперник в групата - Ливърпул, дори с категоричното 3:0 на "Анфийлд". Колкото до представянето на "мадридчани" в Примера дивисион, то там тима вече е временен лидер в класирането с точка преднина пред втория Валенсия, като това се дължи на победата, която постигна Реал през уикенда, а именно 4:0 над Гранада. Миналата седмица съставът на Карло Анчелоти почти си гарантира участието и в следващия кръг в Купата на Краля, след като победи Корнела с 4:1 като гост, натрупвайки комфортна преднина преди реванша през декември.

Ливърпул пък не може да се похвали с подобни постижения на този етап от сезона, след като състава на Брендън Роджърс е седми в подреждането във Висшата лига. "Червените" успяха да вземат само една точка в последните си две срещи от първенството, след като записаха нулево равенство у дома срещу Хъл Сити, а през този уикенд претърпяха загуба с 1:0 при гостуването на Нюкасъл. Единствената добра новина през последната седмица за тима беше продължаването му напред в Купата на Лигата, отстранявайки Суонзи Сити с 2:1. Относно представянето на Ливърпул в Шампионска лига, то "мърсисайдци" започнаха обещаващо постигайки победа с 2:1 над Лудогорец, но по-късно те успяха да се доберат дори до точката при двубоите им с Базел и Реал Мадрид, губейки съответно с 1:0 и 3:0.

Отсъстващи за Реал Мадрид се очаква да бъдат контузените Фабио Коентрао и Хесе, а добрата новина определено е завръщането в игра на Гарет Бейл. Карло Анчелоти би трябвало да заложи на схема 4-4-2, като Иско и Хамес ще бъдат изнесени на фланговете.

За Ливърпул аут се очаква да бъдат Мамаду Сако, Сусо и Джон Фланагън. Даниел Стъридж, който е контузен също излезе с тима за Мадрид, но Брендън Роджърс потвърди, че нападателя има минимална вероятно да бъде включен в игра.

Прогноза: Реал Мадрид - Ливърпул 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

18 октомври Леванте - Реал Мадрид 0:5 (Примера)
22 октомври Ливърпул - Реал Мадрид 0:3 (Шампионска лига)
25 октомври Реал Мадрид - Барселона 3:1 (Примера)
29 октомври Корнея - Реал Мадрид 1:4 (Купа на Краля)
01 ноември Гранада - Реал Мадрид 0:4 (Примера)

Ливърпул:

19 октомври КПР - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
22 октомври Ливърпул - Реал Мадрид 0:3 (Шампионска лига)
25 октомври Ливърпул - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)
28 октомври Ливърпул - Суонзи 2:1 (Купа на Лигата)
01 ноември Нюкасъл - Ливърпул 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Ливърпул

4 срещи
1 победа за Реал Мадрид
0 равенства
3 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 6:3 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299