Турнирният боец Борусия Дортмунд ще се класира за осминафиналите


FUTBOL-TV

Турнирният боец Борусия Дортмунд ще се класира за осминафиналите

Борусия Дортмунд - Галатасарай
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Сезонът до момента за Борусия Дортмунд е изключително контрастен. И ако до момента представянето на "жълто-черните" в Бундеслигата е повече от отчайващо, и след първите 10 кръга вестфалци пропаднаха до зоната на изпадащите, заемайки 16-то място в класирането, то в турнирите възпитаниците на Юрген Клоп мачкат всичко по пътя си. Показателен е фактът, че до момента Борусия има 100%-ов актив от три победи в група "D" в Шампионската лига. Първо фаворитът Арсенал преклони глава пред дортмундци с 2:0, впоследствие и белгийският шампион Андерлехт трябваше да се примири с домакинско поражение от 0:3, а в последния кръг Борусия помете Галатасарай с 4:0 насред Истанбул след два гола на Обамеянг, а по едно попадение добавиха звездата на тима Марко Ройс и Рамос.

След съботната загуба от шампиона Байерн с 2:1 в Бундеслигата по всичко личи, че в "жълто-черните" вече планират бъдещето си без нападателя Марко Ройс. В договора на национала има клауза, според която през следващото лято той може да напусне срещу 25 млн. евро. Шефът на управата на вестфалци Ханс-Йоахим Ватцке призна, че клубът трудно ще успее да задържи най-голямата си звезда, още повече че тимът може и да не успее да играе в Шампионската лига през следващия сезон. За капак на всичко, капитанът Матс Хумелс е контузи на "Алианц Арена" и няма да може да участва в срещите на своя тим в следващите три седмици. Другите липсващи са Шахин, Шмелцер, Блашчиковски и Кирх.

Целта пред Галатасарай ще е тимът да завърши на 3-то място в групата, за да успее да си осигури участие във втория по сила турнир на Стария континент напролет - Лига Европа. До момента "чим бом" се представя много неубедително в най-престижната клубна надпревара, където играе благодарение на факта, че шампионът на Турция от последния сезон - Фенербахче, е наказан. Истанбулци стартираха с измъчено равенство у дома с Андерлехт за крайното 1:1, а след това последва и поражението в Лондон от Арсенал с 4:1. В последния кръг "асланите" бяха разбити и от настоящия си опонент, като изразителната загуба свлече водения от Чезаре Прандели отбор до последното място в групата, тъй като показателите на Галатасарай са по-лоши от тези на 3-я Андерлехт, който също е само с 1 спечелена точка. Под въпрос за гостуването в Дортмунд е само Йълмаз.

Галатасарай и Борусия Дортмунд на два пъти са се изправяли до момента в груповата фаза в Шампионската лига. През сезон 1997/1998 немците печелят с 4:1 и 1:0, а през 1999/2000 двубоят в Истанбул завършва 0:0, а този в Дортмунд - 2:0 за Галатасарай.

До момента Борусия е едноличен водач в класирането с актив от 9 точки, с 3 повече от втория Арсенал и с цели 8 от Галатасарай. Едва ли някой се съмнява в продължаването в следващата фаза на директните елиминации, но целта пред "жълто-черните" ще е да завършат на 1-во място и да се надяват на по-благоприятен жребий в края на годината за мачовете напролет в турнира.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Галатасарай 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

18 октомври Кьолн - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)
22 октомври Галатасарай - Борусия Дортмунд 0:4 (Шампионска лига)
25 октомври Борусия Дортмунд - Хановер 96 0:1 (Бундеслига)
28 октомври Санкт Паули - Борусия Дортмунд 0:3 (Купа на Германия)
01 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)

Галатасарай:

04 октомври Кайзери Ерчиеспор - Галатасарай 1:2 (Суперлиг)
18 октомври Галатасарай - Фенербахче 2:1 (Суперлиг)
22 октомври Галатасарай - Борусия Дортмунд 0:4 (Шампионска лига)
26 октомври Истанбул ББ - Галатасарай 4:0 (Суперлиг)
31 октомври Галатасарай - Касъмпаша 2:1 (Суперлиг)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Галатасарай

5 срещи
3 победи за Борусия Дортмунд
1 равенство
1 победа за Галатасарай
Голова Разлика: 9:3 за Борусия Дортмунд

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179