Арсенал няма да покаже милост срещу Андерлехт


FUTBOL-TV

Арсенал няма да покаже милост срещу Андерлехт

Арсенал - Андерлехт
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 04.11.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Клемен Турпин (Франция)


Соченият първоначално за фаворит в група "D" тим на Арсенал започна да набира скорост в турнира. След като "артилеристите" загубиха напълно заслужено първия си мач в надпреварата с 2:0 от Борусия Дортмунд, като това бе най-малкото, с което лондончани може да се отърват, във втория си двубой възпитаниците на Арсен Венгер разбиха с 4:1 на своя "Емирейтс" Галатасарай, като над всички бе бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек, който наниза хеттрик, а едно попадение добави другото ново попълнение в атаката на Арсенал - Алексис Санчес.

Най-трудният мач за "артилеристите" бе последният срещу белгийския шампион Андерлехт, който лондончани спечелиха с 2:1, осъществявайки пълен обрат за две минути в края на мача. Първо домакините откриха чрез Наяр в 71-ата минута, но Киърън Гибс в 89-ата и Лукас Подолски в 91-ата минута донесоха успеха на англичаните. С победата в Брюксел Арсенал събра актив от 6 точки и заема 2-ото място в класирането. За настоящия двубой аут за домакините са контузените Оспина, Дебюши, Кошчелни и Йозил.

Белгийският шампион пък се пречупи за втори път в края. Първо Галатасарай измъкна победа още в първия кръг в групите за крайното 1:1, после последва загубата от Борусия Дортмунд с 0:3, а в последния си мач играчите на Бесник Хаси загубиха драматично от Арсенал с 2:1, след като две минути преди края на срещата водеха в резултата. Интересното в случая е, че въпреки загубата, Андерлехт се придвижи с една позиция по-напред и преди двубоя с "артилеристите" заема 3-то място в класирането, благодарение на разгромната победа с 4:0, която Борусия записа над Галатасарай. Целта пред белгийския отбор ще е да завърши на 3-то място в класирането, за да може да играе напролет в Лига Европа. Под въпрос за гостуването в Лондон са Дефур и Нютинк, а Н'Сакала е контузен.

Прогноза: Арсенал - Андерлехт 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

05 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
18 октомври Арсенал - Хъл Сити 2:2 (Висша лига)
22 октомври Андерлехт - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
25 октомври Съндърланд - Арсенал 0:2 (Висша лига)
01 ноември Арсенал - Бърнли 3:0 (Висша лига)

Андерлехт:

18 октомври Мехелен - Андерлехт 1:1 (Лига 1)
22 октомври Андерлехт - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
26 октомври Андерлехт - Стандарт Лиеж 0:2 (Лига 1)
29 октомври Кортрайк - Андерлехт 2:3 (Лига 1)
01 ноември Андерлехт - Локерен 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Арсенал - Андерлехт

1 среща
1 победа за Арсенал
0 равенства
0 победи за Андерлехт
Голова Разлика: 2:1 за Арсенал

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192