От Милан поискаха въвеждане на жълта карта в ШЛ


Н. Гавазов

От Милан поискаха въвеждане на жълта карта в ШЛ

Директорът на Милан Умберто Гандини призова да се разгледа възможността за въвеждане на т.нар. "жълта карта" в Шампионска лига. Тази седмица стана ясно, че УЕФА въвежда промяна в системата за подреждане на отборите при жребия за груповата фаза на турнира и по-специално, шампионите от водещите първенства на Стария континент вече ще попадат само в първа урна.

От Милан обаче настояват да се продължи с реформите.

"Мисля, че трябва да търсим начин за подобряване на Шампионска лига. Аз съм за това, престижни и авторитетни клубове да получават "жълта карта" за участие в турнира. Погледнете Италия - сега два отбора попадат в турнира, а още един чрез квалификации. Получава се така, че тимове като Ювентус, Милан, Рома, Наполи, Лацио и Фиорентина се борят за три места. В Англия за попадане в първата четворка претендират шест отбора - Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм. На практика се получава, че всяка година няколко силни тима трябва да играят в Лига Европа или остават без евротурнири", заяви Гандини.

"В момента в Шампионска лига има 32 отбора. Наистина, всяка година има някаква сензация, някои от аутсайдерите може да пробие до плейофите, но не бива да се забравя за важните клубове, които са такива заради своята история и статут", добави ръководителят.

 

  Сподели
96