Осакатената Борусия ще постигне втори успех в групите


FUTBOL-TV

Осакатената Борусия ще постигне втори успех в групите

Андерлехт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Констант Ванден Щок", Брюксел
Дата: 01.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Отборът на Андрелехт ще има нелеката задача да постигне първа победа през настоящата кампания. Белгийският първенец посреща германския гранд Борусия Дортмунд, но в лагера на домакините има поводи за оптимизъм с оглед доброто представяне на тима в първия мач от груповата фаза. Андерлехт завърши наравно 1:1 при гостуването си на Галатасарай. "Виолетовите" откриха чрез гол на Прает, но въпреки, че бе по-добрият от двата състава на терена, играчите на Бесник Хаси изпуснаха успеха, след като турците изравниха в самия край на срещата с гол на Бурак Йълмаз. За двубоя с Борусия под въпрос е единствено Ванден Боре.

Осакатената Борусия Дортмунд ще търси втори успех в груповата фаза, който може до голяма степен да окаже решаващо значение за развръзката в група "D". "Жълто-черните" започнаха кампанията с изненадващо лесна победа с 2:0 срещу Арсенал. Домакините на "Сигнал Идуна Парк" надиграха своя съперник по всички показатели и можеха да спечелят и по-убедително, ако бяха реализирали положенията си пред Войчех Шчесни. Все пак германците записаха заслужени три токи в актива си, а головете в мача отбелязаха Чиро Имобиле в 45-ата и Пиер-Емерик Обамеянг в 47-ата минута. Сега обаче успехът едва ли би дошъл толкова лесно, тъй като наставникът на тима Юрген Клоп има почти цял отбор отсъстващи футболисти и то най-вече в предни позиции. Аут поради травми са звездата Марко Ройс, Мхитарян, Шахин, Блашчиковски, Кирх, Н'Сакала, Гюндоган и Кел.

Липсата на ключови играчи каза своето влияние в последните няколко кръга в Бундеслигата и Борусия се смъкна до незавидното 12-то място в класирането, след като загуби и Рурското дерби срещу Шалке с 2:1 в последния кръг, но въпреки това вестфалци разполагат с достатъчен брой класни играчи, които ще заместят подобаващо липсващите си съотборници.

Прогноза: Андерлехт - Борусия Дортмунд 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Андерлехт:

13 септември Лиерс - Андерлехт 2:2 (Лига 1)
16 септември Галатасарай - Андерлехт 1:1 (Шампионска лига)
20 септември Андерлехт - Серкъл Брюж 3:2 (Лига 1)
24 септември Патро Айсден - Андерлехт 3:5 сл. прод. (Купа на Белгия)
27 септември Зулте Варегем - Андерлехт 0:2 (Лига 1)

Борусия Дортмунд:

13 септември Борусия Дортмунд - Фрайбург 3:1 (Бундеслига)
16 септември Борусия Дортмунд - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
20 септември Майнц 05 - Борусия Дортмунд 2:0 (Бундеслига)
24 септември Борусия Дортмунд - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)
27 септември Шалке 04 - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Андерлехт - Борусия Дортмунд

2 срещи
1 победа за Андерлехт
0 равенства
1 победа за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189