Байерн взе минимална победа в Русия


И. Ангелов

Байерн взе минимална победа в Русия

Байерн Мюнхен успя да победи ЦСКА Москва днес в ранната среща от поредния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес германците се наложиха с 1:0, благодарение на попадение на името на Томас Мюлер в средата на първото полувреме. ЦСКА намекна за намерение да победи гиганта, но не успя да намери правилен подход.

В 21-ата минута Марио Гьотце навлезе в наказателното поле и бе повален от Фернандес. Зад бялата точка застана Томас Мюлер, който хладнокръвно донесе гола. До края на тази част ЦСКА нямаше отговор, като просто изчакваше атаките и времето да свършат до последния сигнал.

В няколко от по-светлите моменти за руснаците, Муса пропусна страхотен шанс, а Еременко нацели гредата, когато вече бе оставил Нойер в безизходица с фалцов удар с ляв крак. 

През втората част Слуцки показа желание да достигне до гола във вратата на германците. В игра се появи Думбиа, а играта продължи да се гради на контра-действията. За Байерн Гоьтце и Робен дадоха местата си на Шакири и Рафиня, като резултатът бе съхранен.

С победата Байерн застава на първо място в група Е с 6 точки, ЦСКА няма актив, Рома има 3 точки и среща Ман Сити, който също няма регистрирана точка след първия кръг.

  Сподели
148