Шалке 04 - Марибор: Дебютантът няма шанс срещу опитния си съперник


Н. Гавазов

Шалке 04 - Марибор: Дебютантът няма шанс срещу опитния си съперник

Шалке 04 - Марибор
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 30.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

На пръв поглед двубоят между Шалке 04 и Марибор попада в групата на т.нар. вторични мачове от програмата на Шампионска лига за вторник вечер, но с оглед на ситуацията в квартета, срещата е не по-малко интересна от сблъсъка в Лисабон или Манчестър тази вечер.

Дебютантът в най-престижния клубен турнир в Европа ще гостува на опитния немски тим, който в първия кръг изненадващо измъкна точка от гостуването си на Челси. Марибор на старта на кампанията си също не се показа като отбор, който е готов да понесе удари и допускайки гол десет минути преди края на редовното време в домашния си мач срещу Спортинг, в 90-та минута върна попадението и спечели точката.

Без съмнение фаворит в днешното противопоставяне е Шалке 04 и това се вижда от коефициентите на престижните букмейкърски кантори по света. Впрочем, през миналата седмица прогнозите на къщите бяха по-благосклонни към словенците, които се намират в серия от пет мача без поражение във всички турнири, включително постигайки и три победи в този период. През уикенда обаче Шалке 04 спечели рурското дерби и това накара специалистите още по-категорично да заявят предпочитанията си към "миньорите".

Домакините влизат в мача с петима контузени: Коласнич, Гифер, Горецка, Фарфан и Сантана, но това са дългосрочни отсъстващи и Йенс Келер вече показа, че може да се справя със ситуацията.

Единственият отсъстващ за гостите е Стоянович, който лекува травма.

"Ние сме фаворити и в това няма никакво съмнение. Но също така знаем, че нещата не се случват от само себе си. Още повече, че отбор, който бие Селтик и прави равен със Спортинг, означава, че има качество. Като се има в предвид нашите резултати, мога да кажа, че кризата е зад нас и поради това съм оптимист в този мач", заяви Келер.

"Предстои ни труден мач, който ще е характерен с високото си темпо, много бърз и интензивен. Вярваме, че може да играем на високо ниво през всичките 90 минути. Не разчитаме Шалке 04 да е изморен след тяхното дерби през уикенда, наясно сме, че противникът ни превъзхожда и ще е подкрепен от многобройната си публика, но ние ще се опитаме да се борим и сме оптимисти, че ще се успеем", заяви наставникът на Марибор Анте Шимунджа.

Предполага се, че домакините ще установят пълен контрол върху мача и ще се опитат да вкарат ранен гол. Гостите са много добри при статичните положения и вероятно активно ще търсят гола от подобна ситуация. В този смисъл не е изключено да станем свидетели на попадение във вратата на немския отбор, но при всички положения играчите на Шалке 04 ще вкарат поне две попадения в повече от скромния си противник.

Прогноза: Шалке 04 - Марибор 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

13 септември Борусия М'гладбах - Шалке 04 4:1 (Бундеслига)
17 септември Челси - Шалке 04 1:1 (Шампионска лига)
20 септември Шалке 04 - Айнтрахт 2:2 (Бундеслига)
23 септември Вердер Бремен - Шалке 04 0:3 (Бундеслига)
27 септември Шалке 04 - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)

Марибор:

13 септември Марибор - Кърка 2:0 (Лига 1)
17 септември Марибор - Спортинг Лисабон 1:1 (Шампионска лига)
20 септември Копер - Марибор 1:2 (Лига 1)
24 септември Рудар - Марибор 0:1 (Лига 1)
27 септември Радомилие - Марибор 0:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Марибор

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112