Страстта на Рома ще надделее над милионите на Сити


FUTBOL-TV

Страстта на Рома ще надделее над милионите на Сити

Манчестър Сити - Рома
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 30.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

В най-интересния от вторите двубои в група "Е" на Шампионската лига английският шампион Манчестър Сити е домакин над намиращия се в страхотна форма състав на Рома.

В първия си мач от турнира "гражданите" допуснаха загуба от Байерн Мюнхен с гол на Жером Боатенг в последната минута. Играчите на Хосеп Гуардиола бяха по-добрият отбор, но направиха куп пропуски, а баварците на три пъти имаха претенции за дузпа, каквато поискаха и англичаните малко преди края. Всичко беше решено в 90-ата минута, когато Боатенг стреля силно и топката се отклони в гърба на Марио Гьотце, за да направи Джо Харт безпомощен. Нападателят на Манчестър Сити Стеван Йоветич, който пропусна последните пет мача на своя отбор заради контузия, се завръща за срещата с Рома. "Гражданите" обаче ще бъдат без Фернандо и Самир Насри. Това разкри мениджърът на Сити Мануел Пелегрини, който изрази надеждата си, че неговият отбор може да повтори представянето си от груповата фаза на миналогодишното издание на турнира, когато отборът записа една загуба и пет победи.

Рома записа мечтан старт на надпреварата в Шампионската лига, след като размаза ЦСКА Москва с 5:1 на "Олимпико" и по този начин постигна най-изразителната си победа в Шампионската лига. Всичко беше решено още до първия половин час, след който "вълците" водеха с 4:0 след попадения на Хосе Мануел Итурбе (6'), Жервиньо (10', 31') и Майкон (20'). В началото на второто полувреме Сергей Игнашевич си заби автогол (50'), а Ахмед Муса реализира единствено за руснаците осем минути преди края. Георги Миланов записа цял мач за ЦСКА, като в 86-ата минута не му зачетоха гол. Старши треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че преди мача с английския шампион, че Ман Сити ще бъде под голямо напрежение, защото още не е спечелил точки в турнира. Де Роси, Строотман и Астори ще пропуснат срещата на "Етихад".

Редица специалисти смятат, че този състав на тима от Вечния град си има всичко, включително и вълшебна публика, която го тласка към успехите. Въпреки, че букмейкърските къщи дават предимство на многомилионната селекция на Манчестър Сити, то би могло да се потърси успехът за Рома.

Прогноза: Манчестър Сити - Рома 2:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

13 септември Арсенал - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
17 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
21 септември Манчестър Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
24 септември Манчестър Сити - Шефилд Уензди 7:0 (Купа на Лигата)
27 септември Хъл Сити - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)

Рома:

13 септември Емполи - Рома 0:1 (Серия А)
17 септември Рома - ЦСКА Москва 5:1 (Шампионска лига)
21 септември Рома - Каляри 2:0 (Серия А)
24 септември Парма - Рома 1:2 (Серия А)
27 септември Рома - Верона 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Рома

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190