В мач без значение, Ливърпул ще зарадва изстрадалите си фенове


.

В мач без значение, Ливърпул ще зарадва изстрадалите си фенове

На пръв поглед сблъсъкът между Ливърпул и Фиорентина на "Анфийлд" в сряда вечер се определя като голям и би трябвало да бъде оспорван. Но нито единия, нито другия отбор няма за какво да се борят в този мач, който е почти без значение.

Английският отбор въпреки победата си с 1:0 като гост над Дебрецен в предишния кръг, отпадна безславно и изненадващо от борбата в групата, като най-много натежа домакинската загуба срещу Лион и изтърваната победа в последните секунди пак срещу френския отбор, този път като гост. Във вътрешното първенство "мърсисайдци" са далеч от целите, които преследват всяка година, а още по-далеч от целта, която вече 18 години им се изплъзва и почти сигурно феновете ще почакат и тази година, а именно спечелване на титлата в Англия.

Фиорентина в началото на кампанията си в Шампионската лига не бе смятана за фаворит, особено след загубата в първия кръг от Лион с 0:1. Оттам нататък обаче "скуадра виола" постигна четири поредни победи, две от които са много важни: у дома срещу Ливърпул, надигравайки категорично отборът на Рафа Бенитес и другата победа, която ги прати сред 16-те най-добри в Европа е тази срещу Лион, в която и щастието и късметът бяха на страната на италианския отбор. Във вътрешния шампионат отборът обаче показва непостоянство в играта си, и в момента е пети с 24 точки от 15 мача, но все пак с шансове да атакува зоната даваща право на участие в следващото издание на най-престижния турнир на Стария континент.

Кадровите проблеми , от където идват и основните неудачи на Ливърпул станаха пословични. Постепенно обаче травмите започнаха да отшумяват и за предстоящата среща ще видим в игра както Джерард, така и Лукас, Масчерано, Бенаюн, Инсуа, Агер, или този път Бенитес няма право да се оплаква от контузени футболисти. Съсъ сигурност обаче Торес и Акуилани пропускат срещата, най-вероятно за да бъдат запазени за дербито срещу Арсенал през уикенда. Схемата ще бъде игра с един изявен нападател и трима атакуващи полузащитници, което предполага установяване на контрол както в средата на терена, така и създаване на числен превес при атаките.

Фиорентина няма да разчита на Муту, който се възстановява от операция на коляното, както и на все още не напълно излекувания Марко Маркиони, който ще премине последните тестове днес, но най-вероятно остава извън отбора. "Скуадра виола" ще използва същата схема както на своя домакин, но тук опорните халфове Монтоливо и Донадел са позиционирани по-близо до защитната линия, отколкото тези при съперника им.

Срещата както казахме е без кой знае какво значение за двата отбора. Все пак ако италианския отбор победи, това ще му гарантира първото място, но самия факт, че намериха място сред най-добрите 16 отбора в Европа, напълно удовлетворява футболистите на Прандели. Ливърпул няма да излезе на "Анфийлд" за да играе за протокола. Просто защото все още не се е намерил такъв английския отбор, и тук също няма да има изключение от тази практика. "Червените" ще се опитат да зарадват своите изстрадали фенове, колкото и малко да бъдат те на стадиона, а и една победа ще бъде от полза за наранения им престиж. Очаквам домакините да овладеят средната линия и с бързи атаки и двойни пасове да се опитат да преодолеят сгъстената защита на своя противник. Очаквам и мълниеносни контраатаки от страна на Фиорентина, които ще бъдат много опасни, както и опит да се противопоставят в средата на терена на "червените". В среща, която може да завърши наравно, но и да бъде постигнат всякакъв резултат, ще заложа все пак на победа за Ливърпул.


Последни 5 мача:

Ливърпул:
09 ноември Ливърпул - Бирмингам 2:2 (Висша лига)
21 ноември Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
24 ноември Дебрецен - Ливърпул 0:1 (Шампионска лига)
29 ноември Евъртън - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
05 декември Блекбърн - Ливърпул 0:0 (Висша лига)

Фиорентина:
08 ноември Удинезе - Фиорентина 0:1 (Серия А)
21 ноември Фиорентина - Парма 2:3 (Серия А)
24 ноември Фиорентина - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Интер - Фиорентина 1:0 (Серия А)
06 декември Фиорентина - Аталанта (Серия А)

Досегашни срещи:
Ливърпул - Фиорентина
1 мач
1 победа за Фиорентина
Голова Разлика: 2:0 за Фиорентина

Коефициенти на bet365:

Ливърпул - 2.10
Равен - 3.30
Фиорентина - 3.60


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227