Ювентус - Малмьо: Торинци ще прекъснат лошата серия от 2008 година


Н. Гавазов

Ювентус - Малмьо: Торинци ще прекъснат лошата серия от 2008 година

Ювентус - Малмьо
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 16.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Ювентус започва поредния си опит в най-новата история за изкачване на европейски пиедестал. "Старата дама" без проблеми щампова трофеи във вътрешните състезания, но на сцената извън Италия постоянно се проваля. Как иначе може да бъде определено отпадането на "бианконерите" в груповата фаза на Шампионска лига през миналия сезон и поражението от Бенфика в полуфинала на Лига Европа? Без съмнение, феновете на торинския гранд започват европейската кампания с надежда за успех. И започват с нов треньор - в Европа начело на Ювентус сега ще дебютира Масимилиано Алегри. Впрочем, неговият предшественик в последния свой сезон не загуби нито един мач в евротурнирите.

Първи съперник на Ювентус в стартиращата Шампионска лига ще стане шведският Малньо. Скромният колектив на Аге Хареиде премина през три квалификационни кръга, за да достигне дотук. Ако срещу Венспилс скандинавците бяха фаворити, то срещу Спарта и особено срещу Залцбург нещата не стояха така. Интересното е, че в последните два кръга шведите губеха в първия двубой, но след това в реванша намираха сили да вкарат повече голове от своя съперник. Добре стоят нещата за Малмьо и в националния шампионат: седем мача преди края отборът е лидер в класирането, изпреварвайки най-близкия си съперник с пет точки.

Лазаретът на Ювентус изглежда внушителен. Тук са Артуро Видал, Джорджо Киелини и Андреа Пирло. Андреа Бардзали е на прага на завръщането си, а другият отсъстващ е Роберто Перейра, който изтърпява наказание заради изгонването си в мача на бившия си отбор Удинезе срещу Слова в Лига Европа.

Гостите са без Гилермо Молинс, който се контузи в приятелската среща с Партизан на 27 юни и ще е аут до края на годината. Симон Терн и Рикардиньо ще се завърнат в началото на октомври, така че Конате и Хеландер ще образуват двойката централни защитници, а Телин ще застане на левия фланг.

Последният път когато Ювентус спечели първия си мач в Европа бе през 2008 година, когато "бианконерите" победиха Зенит с 1:0. Безусловен фаворит в двубоя тази вечер е италианският отбор, който в събота постигна втората си победа в шампионата на Серия А без да изразходва много сили за успеха над Удинезе, което предполага, че торинци влизат в мача с шведите с добра бойна готовност.

Очакванията са, че домакините по традиция ще започнат вихрено и ще вкарат ранен гол, след което ще намалят темпото, установявайки пълен контрол върху двубоя. Може би Юве ще потърси и втори гол до почивката, с което да успокои феновете и своя треньор, а опитът, който "бианконерите" притежават едва ли ще позволи на шведите да поразят вратата на Буфон, което предполага, че ще станем свидетели на чиста победа на Ювентус, с поне два гола разлика. А това означава край на лошата серия, която продължава от 2008 година.

Прогноза: Ювентус - Малмьо 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

06 август Индонезия Ол Старс - Ювентус 1:8 (Приятелска среща)
10 август А-Лига Ол Старс - Ювентус 2:3 (Приятелска среща)
16 август Сингапур Ол Старс - Ювентус 0:5 (Приятелска среща)
30 август Киево - Ювентус 0:1 (Серия А)
13 септември Ювентус - Удинезе 2:0 (Серия А)

Малмьо:

19 август РБ Залцбург - Малмьо 2:1 (Шампионска лига)
23 август Малмьо - Норкьопинг 3:0 (Олсвенскан)
27 август Малмьо - РБ Залцбург 3:0 (Шампионска лига)
31 август Юргорден - Малмьо 2:0 (Олсвенскан)
13 септември Хекен - Малмьо 3:3 (Олсвенскан)


Досегашни срещи:

Ювентус - Малмьо

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201