ФК Цюрих - Милан или мисия Отмъщение


.

ФК Цюрих - Милан или мисия Отмъщение

Във вторник, 8 декември, от 21.45 българско време, на стадион "Летцигрунд" в Цюрих ще излязат в двубой от груповата фаза на Шампионската лига отборите на ФК Цюрих и Милан. Докато срещата за домакините е по-скоро за престиж, гостуващият отбор се нуждае от победата задължително ако иска да продължи с участието си в най-престижният клубен турнир н Стария континент.

Швейцарският отбор започна кампанията си в Шампионската лига със загуба у дома срещу Реал Мадрид с 2:5, но „часовникарите" предизвикаха истинско земетресение в европейския футбол, побеждавайки на „Сан Сиро" италианския гранд Милан,поставяйки под угроза кариерата на треньора на „росонерите" Леонардо. След това нещата си дойдоха на мястото според футболната йерархия и швейцарците загубиха останалите си три срещи в група С на Шампионската лига, но в никакъв случай не се предадоха без бой в две от тях: у дома загуба срещу Олимпик с 0:1 и на „Бернабеу" срещу Реал Мадрид също с 0:1. В крайна сметка отборът си остана с трите точки и последното място в групата, но показа характер. Във вътрешното първенство тимът е седми, на 18 точки разлика от лидера Йънг Бойс и все още надежди за добро представяне и класиране в челната тройка, което ще позволи участие в Лига Европа.

Милан когато загуби от ФК Цюрих вече бе успял да направи същото и срещу Интер и Удинезе, както и позорно равенство у дома срещу Бари, с което отборът попадна в нещо като дупка. Леонардо обаче смени схемата на игра и отне плеймейкърските функции на Роналдиньо, пращайки бразилеца да вкарва голове и първата промяна почувства отборът на Реал Мадрид, който загуби на „Бернабеу" с 2:3. След това последваха две домакински равенства в Шампионската лига: срещу отбора на Пелегрини и Олимпик Марсилия, и в крайна сметка с 8 точки Милан се намира на 2 място и точка пред френския клуб. „Росонерите" стабилизираха играта си и във вътрешното първенство и след пет последователни победи излязоха през уикенда на второ място в Серия А, което отново ги прави претенденти за Скудетето.


Домакините във вторник вечер няма да могат да разчитат на Шикаоуи и Хашли, които лекуват дълготрайни контузии, а Щахел е наказан и също няма да играе в двубоя срещу Милан. Добрата новина е завръщането на Вонлантен на фланга и Кох в защита. Всичко това ще предопредели постройката на играта, която е избрал наставникът Чаландес: 4-2-3-1. Алфонсе от левия фланг ще застане в центъра на атаката на мястото на Хашли, а Маргайраз от зоната на опорния халф ще застане на левия фланг. В защита, освен на завърналия се Кох, който ще осигури левия фланг, много ще се разчита и на действията на Тикинен и Барметлер в средата на ариегарда на „часовникарите", които трябва да спрат Пато и компания да застрашават вратата на Леони.


Милан  продължава да не разчита на контузените Ониеву, Сторари, Янкуловски и Гатузо, чиито травми се проточиха много дълго във времето. Дзамброта е наказан, не е сигурно участието на Индзаги. Схемата на Леонардо е доста офанзивна 4-3-2-1. На пръв поглед така представена, с Бориело отпред човек може да се заблуди. Но разположените по крилата и малко по-изтеглени назад Пато и Роналдиньо, само привидно ще бъдат там, защото при всички случай, когато отборът тръгне в атаката двамата бразилци ще бъдат също на предни позиции. От средната линия прави впечатление, че Зеедорф е изтеглен доста напред, почти на една линия с фланговите играчи и както винаги, казано на футболен език мачът ще се „държи" именно от него. Зеедорф не само ще осигурява с топки нападателите, но и ще бъде и връзката между Пирло и Амброзини с атакуващата линия на „росонерите".

Срещата е много важна както за гостите от Милано, които ще преследват победата с всички средства, така и за техните домакини. Отборът на Леонардо се нуждае отчаяно от трите точки, защото при друг резултат и загуба на Реал в Марсилия, Милан отпада от надпреварата. Освен това ще се търси и отмъщение за загубата на „Сан Сиро", което предполага битка още от първия съдйиски сигнал. Часовникарите пък в последна среща от Шампионската лига ще се опитат пред своя публика да вземат поне точка срещу именития си съперник и да затвърдят успеха си с 1:0 преди два месеца.

Класата на италианския отбор обаче е безспорна и футболистите, които защитават неговите цветове според мен ще надиграят безапелационно тези на швейцарския отбор. Ще се получи много оспорван мач, с борба за всяка топка, но италианците няма да пропуснат да накажат грешките в отбраната на противника си и да се възползват максимално от ситуациите, с което мисията за отмъщение ще бъде изпълнена безапелационно.

Последни 5 мача:

ФК Цюрих:

08 ноември Люцерн - ФК Цюрих 1:0 (Суперлига)
20 ноември Безел - ФК Цюрих 4:2 (Купа на Швейцария)
25 ноември Реал Мадрид - ФК Цюрих 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември ФК Цюрих - Аарау 2:0 (Суперлига)
05 декември Грасхопър - ФК Цюрих 1:0 (Суперлига)

Милан:

08 ноември Лацио - Милан 1:2 (Серия А)
22 ноември Милан - Каляри 4:3 (Серия А)
25 ноември Милан - Олимпик Марсилия 1:1 (Шампионска лига)
29 ноември Катаня - Милан 0:2 (Серия А)
05 декември Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

ФК Цюрих - Милан
3 мача
1 победа за ФК Цюрих
0 равни
2 победи за Милан
Голова Разлика: 4:2 за Милан


Коефициенти на bet365:

ФК Цюрих - 7.50
Равен - 4.75
Милан - 1.40

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182