Георги Дерменджиев: Трябва да остраним Стяуа


П. Пенков

Георги Дерменджиев: Трябва да остраним Стяуа

На официалната пресконференция преди двубоя-реванш от плейофната фаза на Шампионска лига срещу Стяуа, треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира атмосферта в клуба ден преди важния сблъсък, добавяйки, че отбора се нуждае от по-атакуващ футбол, ако желае да острани румънския гранд.

"Това е плейоф за Шампионска лига, а не някакъв обикновен мач. Стяуа беше добър отбор, играещ пред собствена публика в миналия мач. При този резултат в момента сме губещи и поради това трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време да не допускаме попадение.

Отборът е напълно готов. Имахме достатъчно време да се подготвим между двете срещи. Браян Ангуло не е готов за игра. Други проблеми нямаме, футболистите са здрави, само Витиня не може да участва, но това се знае отдавна. Има определено напрежение преди реванша, но е такова, че играчите да имат възможност да се докажат. Тук става въпрос за нещо различно, изникна мнението, че отборът едва ли не е класиран вече за Шампионската лига, но момчетата притежават нужната рутина да изиграят мача, както трябва," заяви треньорът Георги Дерменджиев.

Колкото до съперникът Стяуа Букурещ, Дерменджиев коментира: 

"Стяуа притежава добри футболисти, мисля, че който и да замести Кипчиу е поне с неговата класа. Няма да има определена пероснална опека за никого, нито дори за Сънмартян, който също е много добър играч. Нямам притеснения преди реванша. Разговаряли сме с момчетата, капитанът вече ви каза за какво става въпрос. Ние излизаме утре, за да играем нашата си игра. Трябва да постигнем такъв резултат, който да отстрани Стяуа. Относно подредреката за противника, ние не се страхуваме. Всеки фен сам избира, кого да покрепя. Ние сме българи и успяхме да обединим нацията в Лига Европа. Ако има отделни единици, които да защитават другия отбор, това си е тяхно право."

  Сподели
198