Победата за Ливърпул може да се окаже недостатъчна


.

Победата за Ливърпул може да се окаже недостатъчна

Във вторник, 24 ноември от 21.45 часа българско време, на стадион „Ференц Пушкаш" в Будапеща, ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Дебрецен и Ливърпул. Ако някой беше предрекъл през август, че това ще бъде дербито на аутсайдерите, никой нямаше да му повярва. Но след четири изиграни кръга английският гранд е на трето място в групата с 4 точки, а унгарският шампион е последен без точка.

Впрочем с всеки изигран мач Дебрецен подобрява своята игра и се представя все по-добре. Крупното поражение в дебютната среща от Лион с 0:4 не отчая местните запалянковци, които дойдоха да подкрепят своите любимци и в следващите му срещи. В срещата с Фиорентина унгарците отбелязаха цели три гола! Кой знае какво ще направят унгарците със страшните англичани? Във вътрешния шампионат ако трябва да оценим отбора ще ни е много трудна задача - пораженията се сменят със загуби и няма никаква стабилност в играта на шампионите. Последната среща срещу Хоинвед започна с познатия сценарии, но все пак завърши с хепиенд за „железничарите" след голове на Леандро и Рудолф. В класирането Дебрецен е на шесто място, но с два мача по-малко от другите отбори и все още един от кандидатите за титлата.

За Ливърпул - пълна мъгла! Едва неговите запалянковци се зарадваха на победата над Манчестър Юнайтед и „мърсисайдци" отново започнаха да раздават точки наляво и надясно. Настъпиха поражения от Арсенал, Фулъм, равенства с Лион, Бирмингам и Манчестър Сити. Спокойно бихме казали, че ситуацията в отбора е катастрофална. За да излязат от нея трябва задължително да се търси победа срещу Дебрецен и да се чака Фиорентина да сгреши. Ужасна ситуация наистина, когато не всичко вече зависи от теб! До неотдавна Рафа Бенитес бе своеобразен гарант за успехите на отбора в Шампионската лига и пет години Ливърпул излизаше от груповата фаза, но сега нещата не стоят така. След загубите като гост на Фиорентина и у дома срещу Лион отборът е предпоследен, с по-малко отбелязани голове от Дебрецен! Да, няма грешка - точно за Ливърпул става дума.

Андраш Херцег ще заложи на познатата си схема 4-4-2 с Кулибали и Рудолф в атака. Най-вероятно тактиката на домакините ще бъде почти същата както когато играха на „Анфийлд", а именно да затворят подстъпите към своето наказателно поле някъде в границата на 35-те метра от своята врата и да разстроят нападението на именитите си гости. В същото време да се разчита на грешки в отбраната на съперника си за осъществяване на бързи контраатаки и разиграване на топката по широчината на терена.

Ливърпул пристигат отново с един куп кадрови проблеми. Торес остана в Англия, но явно това не е достатъчно и компания ще му правят Воронин, Агер и Джонсън. Проблеми има също така и Бабел, който може да не започнат срещата. "Имаме прекалено много проблеми с бранителите си от началото на сезона. За мен това е основната причина за резултатите ни", казва Бенитес и с основание има защо да се притеснява от крайния изход на двубоя. Карагър премина успешно тестовете днес и отлетя за Будапеща заедно с още 17 футболисти.

Дали „мърсисайдци" отписаха Шампионската лига? Именно Карагър в интервю за Independent заяви, че не бива да се правят трагедии ако отпаднат, защото ги чака Лига Европа. Рафа обаче продължава да вярва в чудеса. Ситуацията е подобна както преди две години, когато Пуул имаха 4 точки от 4 мача и изоставаха от Марсилия, но тогава разликата бе три точки, а сега от Фиорентина са цели 5!

Най-доброто за „мърсисайдци" е участието на Джерард в срещата. Всеки път капитанът на отбора като Феникс от пепелта изправя Ливърпул на крака. Ще може ли и сега да стори същото? На фона на проблемите които има английският отбор, домакините ще се опитат да вземат точка, а защо не и победата. Очаква ни интересен мач откъм резултат. Въпреки, че съдбата на петкратния шампион на Европа се намира на 435 мили от тях, победата тук е задължителна. Знаем как играят английските отбори и аз наистина се надявам този славен клуб да не запише поредния срам в своята история не успявайки да победи Дебрецен. Просто отказвам да повярвам, че със своята история и възможности „червените" ще загубят точки тук и ще отпаднат от надпреварата. Поради и това залагам на много трудна и минимална победа, но все пак победа за Ливърпул защото друг вариант за тях няма. А ако все пак в другата среща се получи негативен за тях резултат, англичаните трябва да се сърдят само на себе си - никой не им е виновен, че за секунди изтърваха победата в Лион.

Последни 5 мача:

Дебрецен: ППЗЗЗ
Ливърпул: РРРЗЗ

Коефициенти на bwin:
Дебрецен - 9.00
Равен - 5.00
Ливърпул - 1.30

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259