Симеоне: Феновете не трябва да са тъжни


Н. Гавазов

Симеоне: Феновете не трябва да са тъжни

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира поражението от Реал Мадрид във финала на Шампионска лига. Както е известно, "дюшекчиите" имаха преимущество от един гол, но в 94-та минута Серхио Рамос изравни, а в двете допълнителни продължения "белите" вкараха още три гола.

"Трябва да оценим резултата комплексно. Реал през второто полувреме игра по-добре и така ни притисна към вратата, че не успяхме да се измъкнем. Но футболът за това е прекрасен. Всички казват, че важното е победата, но начинът, по който хората ни подкрепяха, показва, че има и други важни неща. Казах на футболистите, че след такава игра те не бива да провесват носове и да започнат да мислят за следващия сезон. Може да загубиш, може да спечелиш - този път отстъпихме - но знаем, че отдадохме всичките си сили. Хората оцениха какво правим през сезон и това ни позволява да се надяваме на по-нататъшен прогрес", заяви Симеоне.

"Не съм тъжен, горчиво ми е. Горчиво, че не постигнах целта си. Искаше ми се да победим така, както го бях планирал. Не успяхме. Но ще го преживея. Разбирам, че ще има други играчи и други срещи - главното е да се дава всичко за работата. В живота, както и във футбола има твой ден, а има и такива, които не са твои. Важното е да се движим напред", допълни наставникът на Атлетико.

"Аз взех решение за участието на Диего Коща и е очевидно, че това бе моя грешка, тъй като още в самото начало се наложи да го заменя. Той не се чувстваше добре, както ден по-рано. Но това бе мое решение. Гледахме се в очите и всичко стана ясно. Не исках да провеждаме остатъка от мача с човек по-малко", продължава Диего.

"Феновете трябва да се гордеят с този великолепен сезон, те не трябва нито секунда да са тъжни. След това, как се раздадохме без остатък, ние не може да си позволим дълго да ближем рани. Трябва да се върнем и да се сражаваме през следващия сезон", завършва Симеоне.

 

  Сподели
104