Реал Мадрид спечели Десетата (видео)


И. Ангелов

Реал Мадрид спечели Десетата (видео)

Реал Мадрид триумфира в тазгодишното издание на Шампионска лига, когато днес на стадион "Луж" трябваше да се бори до последно с Атлетико Мадрид. След като Атлетико поведе в първото полувреме, трябваше да стигнем до последната минута на срещата за 1:1 и продължения, в които Бейл, Марсело и Роналдо вкараха за 4:1.

Първото полувреме на стадион "Луж" в Лисабон премина под контрола на Реал. Атлетико обаче изпълняваше добре задачата си, извършвайки множество нарушения при всяка възможност. Тимът разчиташе на статичните ситуации да създава хаос в полето на "белия балет", и така се стигна и до гол. 

В 36-ата минута при едно разбъркване при корнер Жуафран върна избита топка в накзателното поле, тя прескочи излезлия Касияс, той опита да я върне в игра, но Годин бе там да попречи и да вкара кълбото в мрежата.

Най-доброто положение в тази част бе пред Бейл, който малко преди гола излезе сам срещу Куртоа и някак пропусна. 

Във втората част отново Бейл бе близо до гола на няколко пъти, но Реал не бе ефективен пред гола. Анчелоти прибегна до смяна на неефективните Кедира и Бензема, като включи Иско и Мората.

След повече от половин час обсада на вратата на опонента, Серхио Рамос успя да изравни след перфектен удар с глава в последната минута от продълженията на срещата при корнер - 1:1. Така достигнахме продълженията.

В първото от тях играта не се промени по никакъв начин. Дефанзивните промени в тима на Диего Симеоне по време на мача не позволяваха неговите момчета да атакуват, и реално виждахме атаки само в посока вратата на Куртоа. 

Така в 21-ата минута от продълженията най-добрият играч на терена днес - Ди Мария, премина за пореден път през няколко опонента, навлезе в наказателното поле, стреля, Куртоа спаси, но топката попадна на празната врата на главата на Бейл, който този път успя да намери мрежата за 2:1.

В 28-ата минута на продълженията и Марсело напредна до наказателното поле, стреля силно към вратата, и Куртоа не успя да реагира добре за 3:1. В следващата атака Роналдо навлезе в наказателното поле и бе повален за дузпа, която реализира спокойно - 4:1 и десета европейска титла за Реал Мадрид.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198