Моуриньо: Малките неща ще решат сблъсъка


Н. Гавазов

Моуриньо: Малките неща ще решат сблъсъка

Старши-треньорът на Челси Жозе Моуриньо сподели очакванията си от срещата-реванш от полуфиналите на Шампионска лига против Атлетико. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа българско време. Португалският специалист е на мнение, че малките неща ще решат изхода на мача.

"Атлетико е добър отбор, който действа изключително на контраатака, но при това много добре се отбранява и много вкарва. Те печелят мачовете си. Атлетико достигна до полуфинал в Шампионска лига и се намира на две победи от златото в испанското първенство", заяви Моуриньо.

"В продължение на три сезона Атлетико бе един от преките ми конкуренти, но аз винаги съм изпитвал уважение към този отбор. Възхищавам се на постиженията на тима, тъй като не всеки може да достигне до полуфинал в Шампионска лига, а близостта до победа в шампионат, в който съперници са ти Реал и Барселона, не може да не предизвика уважение в очите ми", допълни португалецът.

"Пред нас е мач, в който всичко ще се реши от дребните неща. Определящ може да стане един гол. Поради това в тази среща всеки трябва да играе на максимума на възможностите си. В продължение на 90 минути футболистите на терена са по-важни от треньора. Аз им се доверявам и това ми позволява да запазя спокойствие. В мача с ПСЖ нямаше какво да губим и малко разчитаха, че сме способни да изтръгнем победата. Сега нещата са различни. Резултатът е 0:0 и шансовете са равни. Играем у дома си, но нулево равенство не ни устройва, за разлика от съперника. Трудно е да се каже кой има преимущество", смята Моуриньо.

 

  Сподели
92