Атлетико - Барселона: Равенството изглежда най-вероятно


Н. Гавазов

Атлетико - Барселона: Равенството изглежда най-вероятно

Атлетико Мадрид - Барселона
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 09.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Атлетико и Барселона ще се срещнат за пети път от началото на сезона - в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига, след който испанските представители в турнира ще останат с един по-малко. Двата тима имаха само седмица на разположение за да осмислят ценностите от сблъсъка в първата среща помежду си, която ще бъде запомнена със страхотните пасове на Иниеста, головете на Неймар и Диего, както и контузията на Коща. Тогава, в столицата на Каталуния, съперниците не успяха да се победят, но "дюшекчиите" имат леко предимство заради попадението си на чужда терен. Интересното е, че от началото на сезона това бе четвъртото равенство между Атлетико и Барселона, което само идва да покаже, че столичани знаят как да играят срещу каталунците. Длъжни сме обаче да припомним, че "дюшекчиите" нямат нито една победа над Барселона в последните си пет домакински мача, ако трябва да сме по-точни, за последен път Атлетико е побеждавал Барселона на свой терен през февруари 2010 година.

През уикенда представителите на испанския четвъртфинал в Шампионска лига спечелиха мачовете си в Примера дивисион. Атлетико се наложи минимално над Виляреал и продължава да води в таблицата за класиране. Барселона пък победи Реал Бетис и запази второто място и дистанцията от точка след "дюшекчиите".

Домакините излизат без контузените Арда Туран и Диего Коща. Това ще принуди Диего Симеоне да заложи в нападение на Раул Гарсия и Давид Вия. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Тиаго и Габи в центъра на полузащитата.

Гостите пристигат без Дос Сантос, Виктор Валдес и Жерард Пике. Пуйол се завръща в строя, но едва ли треньорският щаб ще предприеме риск с включването на ветерана в стартовия състав, така, че двойката централни защитници ще се състои от Хавиер Масчерано и Марк Бартра.

"Мачът може да бъде сравнен с финал. Трябва да победим. Ключова роля играе първото попадение. Ще се опитаме да вкараме и ще следим как ще реагира противникът. Мачът на "Висенте Калдерон" е по-важен, отколкото този на "Сантяго Бернабеу". Ние сме Барселона и винаги имаме варианти", заяви Шави в навечерието на срещата.

"Не се съмнявам, че феновете ще ни осигурят подкрепа от самото начало, а ние ще се опитаме да реагираме на това чрез добра игра на терена. Това ще е много страстен мач, един от най-добрите в Шампионска лига", смята Симеоне.

Наставникът на домакините и играчът на Барселона са абсолютно прави. Залогът е голям, а очакванията са, че заради различните стилове на игра ще се получи много привлекателен за окото двубой. Атлетико има предимство, но е без своя лидер и голмайстор. Барса пък задължително трябва да вкара гол - срещу отбор, който през този сезон допусна само пет попадения във вратата си (Атлетико е лидер по този показател), но трябва да припомним, че каталунците за последно отпаднаха на четвъртфинал през 2007 година. Играчите на Мартино набират форма и изглежда, че са по-близо до това да спечелят мача, особено при факта, че Коща няма да играе за столичани. Но равенството изглежда най-вероятно, не бива да се изключва и вариант, при който спорът да се разреши чрез допълнителни полувремена и дори чрез дузпи.

Прогноза за: Атлетико - Барселона 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

23 март Бетис - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
26 март Атлетико Мадрид - Гранада 1:0 (Примера)
29 март Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
01 април Барселона - Атлетико Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
05 април Атлетико Мадрид - Виляреал 1:0 (Примера)

Барселона:

23 март Реал Мадрид - Барселона 3:4 (Примера)
26 март Барселона - Селта 3:0 (Примера)
29 март Еспаньол - Барселона 0:1 (Примера)
01 април Барселона - Атлетико Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
05 април Барселона - Бетис 3:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Барселона

212 срещи
69 победи за Атлетико Мадрид
50 равенства
93 победи за Барселона
Голова Разлика: 410:319 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188