Моуриньо: Трудихме се като животни


Н. Гавазов

Моуриньо: Трудихме се като животни

След победата с 2:0 над Пари Сен Жермен и класиране за полуфинала в Шампионска лига, наставникът на Челси Жозе Моуриньо отбеляза голяма работоспособност на своя отбор. Поражението с 3:1 в първата среща заставяше "сините" да вкарат поне два гола у дома си. В края на двубоя на "Стамфорд Бридж" тази задача бе изпълнения - Демба Ба успя да вкара топката във вратата на Сиригу.

"Играчите дадоха всичко от себе си. Дори в някои трудни моменти те даваха абсолютно всичко. Гарантирам ви, че не е лесно да се играе срещу Лукас Моура, не е лесно срещу Кавани, не е лесно срещу Лавеци. Четирите мои защитници, както винаги бяха блестящи, но полузащитата се трудеше като животно, а Давид Луис бе чудовище", заяви Моуриньо.

"Играчите от атаката се стараеха да проявят своите качества отпред, изпозлвайки своите физически данни. Те бяха смели, а Фернандо и Демба Ба оказаха голяма помощ на отбора", каза още португалецът.

"Всичко рискувахме. Демба, Нандо и Ето'о играха всички заедно и се стараехме да играем праволинейно, защото нашата полузащита наистина се измори и остана без сили. Разбирахме ситуацията, в която се намира ПСЖ и знаехме, че те не са свикнали да играят към футбол от такъв вид. Във Франция те напълно доминират в своите мачове, а стилът на френския футбол няма никакво отношение към подобен праволинеен подход", допълни Моуриньо.

 

  Сподели
117