Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен не се победиха (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен не се победиха (видео)

Манчестър Юнайтед прие Байерн Мюнхен в срещата от четвърт-финалната фаза на Шампионска лига днес. Днес на "Олд Трафорд" домакините успяха да открият резултата след няколко добри опита, но германците отговориха подобаващо и с малко промяна в стила на игра достигнаха до 1:1.

В първата част Байерн не показваше острота, а само безкрайно много на брой подавания пред наказателното поле на опонента и владение на топката. Юнайтед разчиташе на бързи контри с подаване зад гърба на отбраната. Така домакините успяха да достигнат до по-добрите положения. Едно от тях бе за Дани Уелбек, който се откъсна сам срещу Нойер, опита да копне топката над него, но вратаря спаси по отличен начин. В началото на срещата пък за нападателя бе отменен и гол поради нарушение, отново обаче контрата на Юнайтед бе успешна.

Във втората част статуквото се запази. След една от бързите си атаки Юнайтед стигна до корнер в 58-ата минута, където Уейн Рууни застана да центрира. Той намери по прекрасен начин непокрит Неманя Видич и капитанът с прецизно отиграване пласира топката далеч от Нойер за 1:0.

Гуардиола отговори мигновено с пускането на Марио Манджукич за неефективния Томас Мюлер. И тактиката на германците се промени, като сега топката започна да се връща назад от позиция в наказателното поле за удари от далеч. Именно така дойде и попадението, когато в 66-ата минута Манджукич бе намерен в наказателното поле, свали топката назад за навлизащия в полето Швайнщайгер, и той силно забоде кълбото в ъгъла на вратата - 1:1.

До края за англичаните се появи Ашли Йънг за Алекс Бютнер, а Кроос напусна за Гьотце, а след още няколко разменени атаки и включването на Чичарито в игра, бе изгонен Бастиан Швайнщайгер в 90-ата минута за второ нарушение за жълт картон. До повече голове обаче не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141