Сега или никога за Мойс срещу Олимпиакос


И. Ангелов

Сега или никога за Мойс срещу Олимпиакос

Манчестър Юнайтед - Олимпиакос
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 19.03.2014г.
Час: 21:45

Олимпиакос има аванс от 2 гола преди гостуването си на "Олд Трафорд" и Манчестър Юнайтед в срещата от осмина-финалната фаза на Шампионска лига. След тази среща гърците загубиха от Панатинайкос с 3:0, и трябва да потърсят подобрение, но това се отнася и за Юнайтед, който бе съкрушен от Ливърпул със същия резултат.

Изключително лошата загуба от най-големия враг за "червените дяволи" със сигурност разклати доста мястото на Дейвид Мойс. Английските медии засипаха мениджъра с изяви на гневни фенове след срамната загуба, в която беззъб Юнайтед допусна 3 дузпи, за 6-ти път в дербито бе изгонен Неманя Видич, а тима нацели само веднъж вратата на своя опонент в целия мач.

Навика на новия наставник да налага нетипични играчи на различни позиции започва да му играе лоша услуга. Мойс винаги залага на своето 4-2-3-1, поставяйки типично атакуващи играчи на опорната роля, като в атака се залага сляпо на изгубилия всякаква форма Ван Перси. Изпадналите в немилост крила в състава пък са заменени от атакуващи полузащитници, като Янузай, Кагава, Мата, дори Уелбек, които не се справят с нетипична роля. Въпреки всичко Мойс продължава да залага непрестанно на същата схема и тактика, която му носи провал след провал цял сезон.

Именно тук е последния му шанс за промяна в психиката и постройката на отбора. Очевидно е нужен атакуващ подход към срещата, а е почти сигурно, че ще видим същия състав на домакините, който бе пометен от Ливърпул. Нани, Ернандес и Мата не могат да играят тук поради травми и невъзможност според правилата за последния, но Джони Евънс и Крис Смолинг се връщат в състава.

Олимпиакос ще заложи на същите 11, които победиха Юнайтед в Гърция, като Нелсон Валдес се върна към игра за своите. Ибагаза е аут, а под върпос са Маркано, Сиовас и Савиола.

В срещата с Ливърпул, Юнайтед сякаш излезе само с двама футболисти и доста наблюдатели покрай тях. Това бяха Уейн Рууни и Рафаел, който макар да показа сърце, трябваше да бъде изгонен в един момент. Рууни заговори за най-лошия си ден във футболната кариера след загубата, и настроението със сигурност е лошо преди този мач, но именно от него се нуждае състава, който отчаяно търси своя нов лидер.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Олимпиакос 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

12 февруари Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 февруари Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
25 февруари Олимпиакос - Манчестър Юнайтед 2:0 (Шампионска лига)
08 март Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 0(cat) (Висша лига)
16 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0(cat) (Висша лига)

Олимпиакос:

22 февруари ОФИ Крит - Олимпиакос 0:4 (Суперлига)
25 февруари Олимпиакос - Манчестър Юнайтед 2:0 (Шампионска лига)
02 март Олимпиакос - Панатинайкос 0(cat) (Суперлига)
09 март ПАОК - Олимпиакос 2:1 (Суперлига)
15 март Олимпиакос - Пантракикос 2:0 (Суперлига)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Олимпиакос

5 срещи
4 победи за Манчестър Юнайтед
0 равенства
1 победа за Олимпиакос
Голова Разлика: 12:4 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154