Галатасарай се върна до равен с Челси (видео)


И. Ангелов

Галатасарай се върна до равен с Челси (видео)

Челси и Галатасарай ще решат спора за продължаване напред в Шампионска лига на "Стамфорд Бридж" в Лондон, след като днес на гости в турция англичаните успяха да си тръгнат с гол на чужд терен при равенството 1:1. Фернандо Торес реализира за "сините" рано в мача, преди Чеджу да изравни.

Още в 9-ата минута Азпиликуета се възползва от лошо пласиран Ебуе, навлезе в опразнената му зона и центрира към Торес в средата, като той не сбърка срещу Муслера. Челси използваше най-вече фланговете си днес, а крайните бранители на домакините не изглеждаха достатъчно стабилни.

В 34-ата минута Дрогба опита да спечели дузпа срещу Иванович при корнер за Галатасарай, но театралните му умения не подействаха тук. В 42-ата минута станахме свидетели на странен момент, в който домакините вкараха, но попадението бе отменено. Тук Галата искаше да изпълни бързо странично хвърляне, но Джон Тери осъзна ставащото и пусна втора топка на терена към съдията. Така Йълмаз реализира, но попадението бе отменено. В ситуацията Петр Чех дори не опита да спаси, а Джон Тери бе санкциониран с жълт картон за действията си.

Втората част също предложи някои странни моменти, като например жълтия картон на Чех за бавене на време в 60-ата минута. Галатасарай обаче веднага създаде няколко опасни положения след това. В 64-ата минута Снайдер намери Дрогба, който пусна топката за Селчук на прекрасна позиция, но той не нацели топката.

Само минута след това обаче при корнер Джон Тери не игра добре и Аурелиен Чеджу засече топката за 1:1. След ситуацията Моуриньо прибегна до дефанзивна смяна - Оби-Микел за Шюрле. Целта на Челси до края очевидно бе забавяне на играта, и повече попадения не паднаха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
202