Байерн взе победата от Арсенал в Лондон (видео)


И. Ангелов

Байерн взе победата от Арсенал в Лондон (видео)

Байерн Мюнхен успя да победи Арсенал на "Емирейтс Стейдиъм" днес в мач от осмина-финалната фаза на Шампионска лига. Подобно на миналогодишната среща между тези отбори, за домакините бе изгонен човек, в случая Шчесни, Тони Кроос отново се разписа, а крайният резултат оформи Мюлер - 2:0.

Арсенал доминираше в първите минути, макар първото положение да бе пред Кроос, който принуди Шчесни да спасява рано в мача. След няколко добри атаки обаче Йозил спечели дузпа срещу Боатенг и застана сам да изпълни зад бялата точка. Той обаче стреля в средата, а Нойер изби, макар да плонжира към ъгъла. 

В 37-ата минута Робен се оказа с топката в наказателното поле и Войчех Шчесни го атакува, напълно пропускайки топката, за да се окаже изгонен с директен червен картон. Зад топката застана Давид Алаба, а за Арсенал се появи Фабиански за Касорла. Алаба стреля по земя и нацели гредата на Фабиански, който задържа резултата до полувремето.

Тони Кроос успя да вкара в 54-ата минута, след като Байерн бе доминиращ във втората част. Лам навлезе от крилото, пусна топката към Кроос, който я насочи неспасяемо в ъгъла на вратата на Фабиански. След ситуацията Ариен Робен реши, че е време да вкара свой гол, като опропасти няколко качествени атаки на своите с удари далеч в аут, макар да принуди и спасяване от Фабиански.

В крайна сметка обаче Арсенал се пропука, но пред Мюлер. В 88-ата минута Лам центрира прекрасно за него в наказателното поле, Мертезакер бе увлечен от Писаро, и Мюлер получи най-лесната задача да вкара сам срещу вратаря. В 91-ата минута Кроос нацели и гредата с нов добър удар. Така Байерн си тръгна с 2 гола преди реванша у дома.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196