Барса взе победа в Манчестър (видео)


И. Ангелов

Барса взе победа в Манчестър (видео)

Барселона успя да вземе победа от Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм" днес след 2:0 в един мач, в който каталунците се възползваха от изгонването на Мартин Демикелис преди да започнат да вкарват в противниковата врата. Меси от дузпа и Алвеш бяха реализаторите за испанците.

Първото полувреме Барселона владееше изобилие от топката, но и пред двете врати не виждахме много положения. Силва и Негредо изглеждаха добре за домакините и веднъж топката бе опасно близо до гол във вратата на Барса. 

В 53-ата минута след продължителна атака с пасове Меси бе изведен на добра позиция. Демикелис тръгна да догонва аржентинеца и трябваше да го повали преди той да навлезе в наказателното поле. Той стори именно това, но Меси се строполи в полето и бе отсъдена дузпа, макар да бе изритан преди линията. Демикелис бе изгонен, а нападателят реализира от бялата точка.

Последваха силни минути за Барса, прекъснати от кратки контри на Сити. В 77-ата минута Силва бе близо до гол след една добра атака на Сити. В 81-ата минута Пике вкара гол, но той бе отменен поради засада. В самия край на срещата след една от типичните атаки на Дани Алвеш по десния фланг той размени подавания с Неймар, навлезе в наказателното поле и вкара през краката на Харт.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
181