Ман Сити ще впечатли срещу Барселона


И. Ангелов

Ман Сити ще впечатли срещу Барселона

Манчестър Сити - Барселона
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 18.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Манчестър Сити приема Барселона в първия си осмина-финал в Шампионска лига в историята. Този факт със сигурност е голям психологически бонус за "гражданите", които освен това успяха да отстранят и Челси от ФА Къп в последната си среща. Прогресът при Пелегрини е виден, а Сити се намира на тази фаза в ШЛ за първи път след 3 опита.

Насреща обаче Сити получава 4-кратен шампион в лицето на Барселона. И гостите идват след доста позитивен резултат през уикенда. Докато Сити надделя над Челси с 2:0 преди дни, то Барселона вкара 6 на Райо Валекано, също без да получи гол.

И двата отбора се целят в титлите в локалните си първенства, а Сити може да се гордее с факта, че и в груповата фаза събра повече точки, отколкото Барселона. 

Макар да завърши на втората позиция в група Д зад Байерн Мюнхен, Сити успя да победи германците и да събере 15 пункта, а това е с 2 повече, отколкото взе Барселона.

Пелегрини не успя да спечели само 2 от 20-те си домакинства този сезон, като в този период допусна само 18 гола. Сити вкара поне 4 гола в 12 от тези срещи, като в тях блестя бившата звезда на Барса - Яя Туре.

Барселона със сигурност ще се окаже едно от най-големите предизвикателства, които са идвали на "Етихад". Гостите достигнаха поне полу-финал в турнира в последните 6 години. Дори с равен срещу Милан и загуба от Аякс, Барса оглави групата си и ще търси требъл до края на сезона, като вече е на финал в Купата на краля.

Барселона разполага и с всичките си звезди. Мартино няма нито един играч с травма преди срещата, докато голям отсъстващ за Сити може да е Серхио Агуеро, макар да е поставен под въпрос. Джеймс Милнър е аут с наказание за домакините, но в игра може да се завърне Фернандиньо. 

Ако не видим необичайно дефанзивен подход от домакините, със сигурност ни очаква отворен мач и много голове. Очаква се Пелегрини да опита да вземе победата и да докаже качествата си в Европа, но наличието на Лео Меси в Барса, отново във форма, може да реши всеки мач.

Прогноза: Манчестър Сити - Барселона 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

25 януари Манчестър Сити - Уотфорд 4:2 (ФА Къп)
29 януари Тотнъм - Манчестър Сити 1:5 (Висша лига)
03 февруари Манчестър Сити - Челси 0:1 (Висша лига)
08 февруари Норич - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
15 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (ФА Къп)

Барселона:

01 февруари Барселона - Валенсия 2:3 (Примера)
05 февруари Барселона - Реал Сосиедад 2:0 (Купа на Краля)
09 февруари Севиля - Барселона 1:4 (Примера)
12 февруари Реал Сосиедад - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
15 февруари Барселона - Райо Валекано 6:0 (Примера)

Досегашни срещи:
Манчестър Сити - Барселона

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162