Милан - Аякс: Росонерите ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

Милан - Аякс: Росонерите ще се класират за плейофите

Милан - Аякс
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 11.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Милан посреща Аякс в решаващ двубой от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Разликата между двата отбора е само една точка, което означава, че италианският и холандският колектив имат шансове да продължат участието си в турнира. Трябва ли тогава да се учудваме, че ръководството на мача е поверено на един от най-добрите рефери на нашето съвремие Хауърд Уеб?

Милан е втори в групата си, след като постигна две победи и две равенства и допусна само едно поражение - при гостуването си на Барселона. Интересното е, че "росонерите" се представят много достойно в Шампионска лига, но не така стоят нещата във вътрешното първенство, където отборът има само една победа в последните си седем мача и заема място в средата на таблицата за класиране в Серия А, изоставайки на 22 точки от лидера Ювентус.

Представянето на Аякс на европейската сцена в никакъв случай не може да бъде определено като слабо. Напротив - в миналия кръг амстердамци победиха Барселона, при това го направиха с човек по-малко след червения картон на Велтман в 48-та минута. Преди това холандците бяха много близо до успех и срещу днешния си съперник, но спорната дузпа за италианците в края на мача лиши Аякс от двете точки. Какво ли щеше да стане, ако тогава главният рефер Ериксон не бе посочил "бялата точка"? Във вътрешния шампионат нещата за колектива на Франк де Бур се развиват добре. Аякс е в серия от четири поредни победни, при това с голова разлика 14:0 и изостава от лидера Витесе само с три точки.

За епидемията от контузени играчи на Милан няма смисъл да говорим - тя е известна на всички, а най-новото попълнение на лазарета се казва Валтер Бирса, който се контузи по време на мача с Ливорно през уикенда. Отсъстващи поради различни травми са Силвестре, Робиньо, Амелия, Пацини, Абате, Габриел, Сапунара и Нианг. Добрата вест е завръщането на Стефан Ел Шаарави.

За гостите няма да играят контузените Дуарте и Де Йонг, както и Велтман, който ще изтърпи наказание заради червения си картон в мача с Барселона. Колбейн Стигуртсон се завръща в строя след травма, която получи с националния си отбор.

Както казахме, мачът е от голямо значение за двата тима, а по всичко изглежда, че гостите са амбицирани да го спечелят. Вчера Де Бур заяви, че шансовете пред Милан и Аякс са 50/50 и вероятно по този начин мислят и холандските футболисти. Алегри от своя страна заяви, че отборът му е с предимство, защото два от общо три вероятни резултата биха устроили неговия колектив. Наивно е обаче да очакваме, че "росонерите" ще тръгнат да играят за равенство - италианците отдавна не са това, което бяха - още повече, че наставникът на Милан призна, че отборът му излиза за победа.

Какъв ще е изходът от срещата? В голяма степен той зависи от отбранителните способности на домакините, които например в мача с Ливорно за пореден път допуснаха груби грешки в отбрана, а това струваше победата на тима. Срещу отбор като Аякс това може да се окаже сериозен проблем и да струва участието на тима в следващия етап на Шампионска лига. Интересно ще е да видим дали фланговите защитници на "росонерите" ще издържат на натиска на холандците. Ако го направят, не е изключено Милан, благодарение на по-голямата си атакуваща мощ, да победи.

Прогноза за: Милан - Аякс 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 ноември Йънг Бойс - Милан 1:3 (Приятелска среща)
23 ноември Милан - Дженоа 1:1 (Серия А)
26 ноември Селтик - Милан 0:3 (Шампионска лига)
01 декември Катаня - Милан 1:3 (Серия А)
07 декември Ливорно - Милан 2:2 (Серия А)

Аякс:

10 ноември НЕК Ниймеген - Аякс 0:3 (Ередивизие)
23 ноември Аякс - Хераклес 3:0 (Ередивизие)
26 ноември Аякс - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
01 декември АДО Ден Хааг - Аякс 0:4 (Ередивизие)
07 декември Аякс - НАК Бреда 4:0 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Милан - Аякс

13 срещи
5 победи за Милан
3 равенства
5 победи за Аякс
Голова Разлика: 18:12 за Аякс

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180