Барселона - Селтик: Гостите са без шансове


Н. Гавазов

Барселона - Селтик: Гостите са без шансове

Барселона - Селтик
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 11.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Сергей Карасьов (Русия)

Барселона ще се опита да спечели минимум точка при домакинството си на Селтик в мача между двата отбора в рамките на шестия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, за да си гарантира първото място в квартета. Каталунците са далече от представянето си и резултатите от предишните години, но все пак колективът на Мартино постигна три победи и равенство и преди срещата утре вечер се намира начело в класирането на две точки пред втория Милан.

Във вътрешния шампионат каталунците претърпяха загуба при гостуването си на Атлетик, която е първа в Примера дивисион и втора от началото на сезона - само дни след поражението в Амстердам от Шампионска лига. Така Барселона, който запази лидерската си позиция в Ла Лига, допусна да бъде изравнена по точки от Атлетико Мадрид, а също така Реал Мадрид да се приближи на три точки.

След поражението от Милан у дома си, Селтик вече няма никакъв шанс да се класира за плайофите в Шампионска лига. Нещо повече, шотландците не могат да играят и в Лига Европа, тъй като са последни в групата си, на четири точки след третия Аякс. От началото на тазгодишната си кампания "детелините" претърпяха две домакински загуби както и две поражения навън. Единственият успех на Селтик е като домакин на Аякс.

Иначе, във вътрешния шампионат шотландците са без всякаква конкуренция и след поредната си победа са начело в класирането, на седем точки пред най-близкия си преследвач.

Домакините няма да могат да разчитат на наказания Сеск Фабрегас, както и на контузените Лионел Меси, Дани Алвеш, Ибрахим Афелай, Жорди Алба, Исаак Куенка и Виктор Валдес - внушителен списък, който би трябвало да притесни треньорските щабове на всеки един отбор, но не и този на Барса, който разполага с дълга резервна скамейка и дълбочина на състава.

Гостите са без контузените Стивън Моюколо, Адам Матюс и наказания Емилио Изагуре. В строя се завръща Скот Браун, който бе изгонен в първата среща между двата тима. Много е вероятно Чарли Мългрю да отиде на левия фланг на зашитата, така че Каял да играе в средата на терена.

Селтик има слаби резултати в Европа, след като загуби 24 от 26-те си гостувания в Шампионска лига. Освен това, шотландците загубиха последните си 13 гостувания в Испания. Барселона пък има само една загуба от шотландски отбор и това е през 1986/87 срещу Дънди Юнайтед.

Разбира се, статистиката е много полезно нещо, но и без нея може да кажем, че фаворит в мача е Барселона, още повече, че Селтик ще играе без всякаква мотивация в мача, така че спокойно може да заложим на победа за домакините. Друг е въпросът с колко гола ще победят каталунците, но имайки в предвид слабото представяне на шотландците навън, по-логично е да очакваме изразителна победа за Барселона.

Прогноза за: Барселона - Селтик 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

10 ноември Бетис - Барселона 1:4 (Примера)
23 ноември Барселона - Гранада 4:0 (Примера)
26 ноември Аякс - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
01 декември Атлетик Билбао - Барселона 1:0 (Примера)
06 декември Картахена - Барселона 1:4 (Купа на Краля)

Селтик:

09 ноември Рос Каунти - Селтик 1:4 (Висша лига)
23 ноември Селтик - Абърдийн 3:1 (Висша лига)
26 ноември Селтик - Милан 0:3 (Шампионска лига)
01 декември Хартс - Селтик 0:7 (Купа на Шотландия)
06 декември Мадъруел - Селтик 0:5 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Барселона - Селтик

9 срещи
5 победи за Барселона
2 равенства
2 победи за Селтик
Голова Разлика: 12:8 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182