Бенфика ще завърши участието си в групите с победа


Н. Гавазов

Бенфика ще завърши участието си в групите с победа

Бенфика - ПСЖ
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 10.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Бенфика посреща Пари Сен Жермен в среща от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се надява да постигне по-добър резултат от своя конкурент Олимпиакос, който по същото време приема аутсайдера в групата Андерлехт. "Орлите" имат равен брой точки с колектива от Гърция, но заради по-лоши показатели в личните срещи и головата си разлика, лисабонци са трети в квартета, което означава, че хората на Жорже Жесуш освен, че се нуждаят от победа, те ще трябва да разчитат и на това Андерлехт да не позволи да бъде победен.

Пари Сен Жермен вече се класира за следващия етап на турнира - парижани имат 13 точки в своя актив, допускайки само едно равенство и френският първенец е недостижим на върха в своята група. При това парижани отбелязаха 15 гола, а пропуснаха само три, което е още един показател за превъзходството на Ибрахимович и компания над останалите съперници. И все пак, последните два мача не минаха никак гладко за ПСЖ. В началото на ноември именно попадението на шведа спаси своите от конфузна ситуация в мача с Анерлехт, а в предишния кръг пък голът на Кавани в 90-та минута донесе победата на ПСЖ над Олимпиакос.

Домакините няма да разчитат на контузените Салвио, Сикуера и Аморим. Кардозо също най-вероятно няма да играе, тъй като се възстановява във фитнеса.

Гостите пристигат без наказаните Верати и Ван дер Вил, но това едва ли ще притесни Лоран Блан, който не е изключено в този мач да даде шанс на играчи, които нямат много игрова практика.

Изходът на този двубой зависи от това с какъв състав ще излязат парижани. В мотивацията и желанието за победа на играчите на Бенфика не може да се съмняваме, същото важи и за гостите, но при домакините тези неща ще са по-силно изразени, освен това "орлите" ще бъдат подкрепяни от страна на собствената си публика. Ако французите не излязат с най-доброто, тогава е трудно да си представим, че Бенфика няма да постигне положителен резултат.


Прогноза за: Бенфика - ПСЖ 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

09 ноември Бенфика - Спортинг Лисабон 4:3 сл. прод. (Купа на Португалия)
23 ноември Бенфика - Брага 1:0 (Суперлига)
27 ноември Андерлехт - Бенфика 2:3 (Шампионска лига)
01 декември Рио Аве - Бенфика 1:3 (Суперлига)
06 декември Бенфика - Арука 2:2 (Суперлига)

ПСЖ:

23 ноември Реймс - ПСЖ 0:3 (Лига 1)
27 ноември ПСЖ - Олимпиакос 2:1 (Шампионска лига)
01 декември ПСЖ - Олимпик Лион 4:0 (Лига 1)
04 декември Евиан - ПСЖ 2:0 (Лига 1)
07 декември ПСЖ - Сошо 5:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Бенфика - ПСЖ

5 срещи
2 победи за Бенфика
1 равенство
2 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 8:7 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210