Андерлехт ще изпоти Олимпиакос


Н. Гавазов

Андерлехт ще изпоти Олимпиакос

Олимпиакос - Андерлехт
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 10.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Олимпиакос посреща Андрелехт в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да постигне по-добър резултат от Бенфика, който по същото време приема ПСЖ. Ситуацията в група С на най-престижния европейски клубен турнир е такава, че гърците са втори, с еднакъв брой точки от своя португалски конкурент, но с по-добра голова разлика и по-добри лични показатели, което означава, че евентуален успех на Олимпиакос утре вечер ще ги изпрати в следващия етап на състезанието. След пет изиграни мача атиняни имат в актива си две победи, равенство и две загуби и напълно заслужено заемат втората позиция в групата. Миналият кръг колективът на Мичел за малко да поднесе изненадата във френската столица, но голът на Кавани в 90-та минута отне точката от неговия тим, който игра достойно срещу парижани, вземайки си поука от мача между двата отбора в Атина.

Андерелехт, който е аутсайдерът в квартета, също бе на крачка от това да поднесе изненада, след като вече го направи в предишния кръг при гостуването си на ПСЖ, завършвайки при резултат 1:1. При домакинството си на Бенфика колективът на Ван ден Бром показа дух и отборна игра, но в крайна сметка бе победен с 3:2 след точен удар на Родриго в 90-та минута. Така белгийците пристигат в гръцката столица с актив от една точка и голова разлика 3-14.

Двата отбора имат своите кадрови проблеми. За домакините няма да играят контузеният Митроглу и наказаният Маниатис. Все още под въпрос за мача е Ибагаза. Вероятно в средата на терена ще застане Нбинга, който ще си взаимодейства със Самарас.

Гостите пък са без звездата си Матиас Суарес, който лекува травма, както и без дисквалифицирания Бруно. Роналд Варгас ще замени Бруно, но не е изключено на левия фланг на атаката да видим и Н'Скала.

Първият мач между двата отбора завърши при резултат 3:0. Трудно е да си представим отново такава победа за гърците - тогава домакините се опитваха да играят открит футбол и в крайна сметка получиха три гола. Вероятно сега белгийският отбор ще е по-прибран и ще се опитва да руши играта на съперника си още в средата на терена. Това ще направи задачата на Олимпиакос много трудна, който трябва да победи, ако не иска да зависи от мача в Лисабон. Логиката сочи, че домакините трябва да спечелят двубоя - съдбата на тяхното класиране е изцяло в техните ръце - но нека и имаме едно наум, че Андерлехт вече изпоти ПСЖ и Бенфика.

Прогноза за Олимпиакос - Андерлехт 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

10 ноември Олимпиакос - ПАОК 4:0 (Суперлига)
23 ноември Пантракикос - Олимпиакос 1:4 (Суперлига)
27 ноември ПСЖ - Олимпиакос 2:1 (Шампионска лига)
01 декември Олимпиакос - Ерготелис 3:0 (Суперлига)
07 декември Олимпиакос - Астерас Триполис 2:0 (Суперлига)

Андерлехт:

23 ноември Шарлероа - Андерлехт 2:1 (Лига 1)
27 ноември Андерлехт - Бенфика 2:3 (Шампионска лига)
01 декември Андерлехт - Серкъл Брюж 2:1 (Лига 1)
04 декември Вестерло - Андерлехт 2:2 - 4:3 сл. дузпи (Купа на Белгия)
07 декември Андерлехт - Беверен 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Андерлехт

3 срещи
2 победи за Олимпиакос
0 равенства
1 победа за Андерлехт
Голова Разлика: 7:5 за Олимпиакос

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127