Драматични победи за ПСЖ и Бенфика в трета група


И. Ангелов

Драматични победи за ПСЖ и Бенфика в трета група

Златан Ибрахимович вкара ранен гол за Пари Сен-Жермен днес, когато в трета група на Шампионска лига французите приеха Олимпиакос и успяха да победят с 2:1 с попадение в последната минута. Междувременно Андерлехт и Бенфика изиграха резултатен мач, в който гостите победиха с 3:2

Още в 7-ата минута Златан вкара попадението си, като се възползва от добро подаване на Ван дер Вил. Това бе мач номер 100 за Ибра в Шампионска лига и той го ознаменува с гол и победа. В 46-ата минута на този мач за домакините бе изгонен Марко Верати, но това не спря атаките на шведския нападател. В 51-ата минута той принуди Роберто да спасява по прекрасен начин, а това се повтори и в 61-ата. Евентуално Златан бе заменен, а това донесе и шанса на гостите. Те успяха да изравнят в 80-ата минута, когато Константинос Манолас, който се намираше в засада, се възползва от грешка на Сиригу. В 90-ата минута обаче Единсон Кавани върна аванса за ПСЖ с мощен удар, който не остави шанс на Роберто.

Андерлехт прие Бенфика в другия мач от тази група. Тук Мбемба откри за домакините в 18-ата минута, когато се възползва от пас на Н'Сакала в наказателното поле, като и при ударът му имаше рикушет в Луизао. В 28-ата минута видяхме отменен гол за домакините, когато Митрович вкара от засада. Последва попадение за гостите в 34-ата минута от Неманя Матич, който откри сметката си в турнира.

В 52-ата минута Мбемба си вкара автогол за обрат на гостите, но Бруно върна равенството в 77-ата минута, когато заслугите за попадението обра Ванден Боре за играта си по фланга. В 90-ата минута тук Родриго донесе победата за гостите, като попадението бе прекрасна самостоятелна акция, завършена през краката на вратаря.

 

1   ПСЖ




13т.
2   Олимпиакос




7
3   Бенфика




7
4   Андерлехт




1

  Сподели
168