Андерлехт - Бенфика: Гостите имат повече класа


Н. Гавазов

Андерлехт - Бенфика: Гостите имат повече класа

Андерлехт - Бенфика
Стадион: "Констант Ванден Щок", Брюксел
Дата: 27.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Андерлехт посреща Бенфика в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да запише първа победа в състезанието, която ще запази живи шансове им да участват в европейските турнири и след Нова година. Разположението в групата е такова, че Андерлехт е последен, само с една точка в своя актив, която най-изненадващо постигна при гостуването си на Пари Сен Жермен в миналия кръг. В този мач белгийците вкараха и първото си попадение в състезанието, а полученият резултат във френската столица само идва да покаже, че Андерлехт няма намерение да се предава и до последно ще се опита да радва своите фенове.

За Бенфика мачът също е от голямо значение, защото португалците изостават от втория Олимпиакос на три точки и ако това статукво се запази преди последния кръг, много трудно ще бъде да си представим, че "орлите" ще успеят да пробият в плейофите на Шампионска лига. Впрочем, равенство тази вечер ще гарантира третото място за колектива от Лисабон, с което ще бъде изпълнена програмата-минимум пред тима.

За домакините няма да играят двамата водещи футболисти Матиас Суарес и Саша Клиестан. Първият лекува контузия, а вторият е наказан, така, че в средата на терена ще видим Деми Де Зуев и Лука Миливоевич. Роналд Варгас и Жиле се завръщат в строя, след като не играха през уикенда.

Гостите са без намиращите се в лазарета Салвио, Сигуера и Кардосо. Това означава, че Лима ще води атаката, а Матич и Песес ще заемат места в опорната зона.

Както казахме по-горе, победата на Бенфика няма да им осигури второто място, но ще ги остави в борбата за него. Именно поради тази причина се предполага, че гостите ще са по-активния тим и ще се опитат да вкарат ранен гол, с който да успокоят мача, което предполага силен първоначален натиск на лисабонци. Това е напълно възможно да се случи, още повече, че Бенфика е по-класният и опитен тим. Истинска изненада ще е, ако гостите не победят.

Прогноза за: Андерлехт - Бенфика 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Андерлехт:

30 октомври Оостенде - Андерлехт 0:3 (Лига 1)
02 ноември Андерлехт - Льовен 3:1 (Лига 1)
05 ноември ПСЖ - Андерлехт 1:1 (Шампионска лига)
10 ноември Генк - Андерлехт 0:1 (Лига 1)
23 ноември Шарлероа - Андерлехт 2:1 (Лига 1)

Бенфика:

27 октомври Бенфика - Насионал 2:0 (Суперлига)
01 ноември Академика Коимбра - Бенфика 0:3 (Суперлига)
05 ноември Олимпиакос - Бенфика 1:0 (Шампионска лига)
09 ноември Бенфика - Спортинг Лисабон 4:3 сл. прод. (Купа на Португалия)
23 ноември Бенфика - Брага 1:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Андерлехт - Бенфика

9 срещи
3 победи за Андерлехт
2 равенства
4 победи за Бенфика
Голова Разлика: 10:8 за Бенфика

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
85