Баските с последен шанс срещу Шахтьор


И. Ангелов

Баските с последен шанс срещу Шахтьор

Шахтьор Донецк - Реал Сосиедад
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 27.11.2013г.
Час: 21:45

Ягоба Арасате и неговите момчета ще трябва да вземат трите точки на гости на Шахтьор, за да бъдат съхранени някакви надежди за квалификация след групите на Шампионска лига. Домакините обаче са еднакво мотивирани за победата.

Испанците са на дъното на Група А 2 мача преди края на груповата фаза, и надеждите им ще са да вземат победата тук, но освен това Манчестър Юнайтед да победи Байер Леверкузен в другия мач от първа група. 

Ягоба Арасате успя да спечели първите си точки, когато задържа Манчестър Юнайтед в последния кръг в ШЛ, а тук ще търси отмъщение срещу украинските си опоненти, които ги победиха с 2:0 през септември. 

Сосиедад идва в този мач след вдъхновяващата победа с 4:3 над Селта Виго, която остави тима на петата позиция в Ла Лига. Карлос Вела бе звездата в този мач, след като вкара всичките 4 попадения за своите, включително два бързи гола в 3 минути към края на срещата за обрата в мача.

Формата на Реал е притеснителна, когато говорим за гостувания. Този отбор има само една победа в своите визити, и тя дойде в плейофната фаза преди групите - срещу Лион с 2:0 през август. Срещу Юнайтед Маркел Бергара си изкара трети жълт картон, който го дисквалифицира за тази среща, и това е единственият проблем в този състав.

Шахтьор е на 2 точки от втория в груапта Байер и на 3 от Юнайтед преди последните 2 мача от групите. Мирча Луческу взе само по 1 точка от двете си домакинства до момента, но пък в този мач той влиза след впечатляваща победа с 4:0 над Севастопол, която остави тима на първо място в Украйна.

Шахтьор ще бъде елиминиран, ако загуби този мач и видим равен между Юнайтед и Леверкузен. Единствен проблем за този състав може да се окаже полузащитника Бернард, който пропусна последния мач на клуба, но може да се завърне сега.

Прогноза: Шахтьор - Реал Сосиедад 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

29 октомври Миколайв - Шахтьор Донецк 0:3 (Купа на Украйна)
01 ноември Волин - Шахтьор Донецк 2:0 (Висша лига)
05 ноември Шахтьор Донецк - Байер Леверкузен 0:0 (Шампионска лига)
09 ноември Ховерла - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
23 ноември Шахтьор Донецк - Севастопол 4:0 (Висша лига)

Реал Сосиедад:

30 октомври Валядолид - Реал Сосиедад 2:2 (Примера)
02 ноември Реал Сосиедад - Осасуна 5:0 (Примера)
05 ноември Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
09 ноември Реал Мадрид - Реал Сосиедад 5:1 (Примера)
23 ноември Реал Сосиедад - Селта 4:3 (Примера)

Досегашни срещи:
Шахтьор Донецк - Реал Сосидад

1 среща
0 победи за Шахтьор Донецк
0 равенства
1 победа за Реал Сосиедад
Голова Разлика: 2:0 за Реал Сосиедад

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
98