Барселона ще сложи край на надеждите на Аякс


Н. Гавазов

Барселона ще сложи край на надеждите на Аякс

Аякс - Барселона
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 26.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Аякс посреща Барселона в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да запази живи шансовете си да играе в плейофите на най-престижния европейски турнир. Ситуацията в групата е такава, че холандците имат четири точки в своя актив (победа срещу Селтик и равенство с Милан), докато конкурентите са с по на един пункт дистанция - италианският тим събра пет точки, а шотландците имат три. В утрешния двубой Аякс влиза с добро настроение след като постигна две поредни класически победи и по такъв начин запази разликата от две точки от лидера Витесе.

Барселона много успешно събра десет пункта в своя актив, обезпечавайки си участието в следващата фаза на турнира. Сега остава да бъде решен въпросът с първото място в групата, но изхождайки от разпределението на силите в квартета, може да кажем, че едва ли останалите отбори имат големи шансове да изместят Барселона от върха. Впрочем, при евентуално равенство в Амстердам ще отпадне и тази въпросителна около каталунците. Във вътрешния шампионат хората на Херардо Мартино продължават да жънат победа след победа и през уикенда поредна жертва на испанския шампион стана отборът на Гранада. За 14 мача в Примера дивисион Барса има само едно равенство и уверено оглавява таблицата за класиране.

Аякс няма никакви проблеми в кадрово отношение и Франк де Бур ще може да свика под знамената най-доброто, което има под ръка. Едва ли наставникът на амстердамци ше промени игровият облик на тима, така че трябва да очакваме домакините да излязат със схема 4-4-3 с Поулсен в средата на терена и Сигорсон на върха на атаката.

Гостите са без контузените Меси, Афелай, Алба и Куенка. Алексис Санчес изтърпява наказание. Вероятно Фабрегас ще е в центъра на атаката, а Педро и Неймар ще се разположат по крилата.

Барселона спечели първата среща с 4:0, като каталунците не блестяха много, но и не дадоха никакви шансове на съперника си. Вероятно ще видим повторение на този мач - гостите ще играят по-спокойно, повече ще разиграват и внимателно ще търсят пролуки в противниковата отбрана. Испанците разполагат с по-качествен и по-опитен състав, което предполага, че е по-вероятно именно те да спечелят мача, отколкото това да направят домакините. Ако това се случи, а в другата среща Милан победи, за Аякс всичко ще свърши утре вечер.

Прогноза за: Аякс - Барселона 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

29 октомври Аякс - АСУХ 4:1 (Купа на Холандия)
02 ноември Аякс - Витес 0:1 (Ередивизие)
06 ноември Аякс - Селтик 1:0 (Шампионска лига)
10 ноември НЕК Ниймеген - Аякс 0:3 (Ередивизие)
23 ноември Аякс - Хераклес 3:0 (Ередивизие)

Барселона:

29 октомври Селта - Барселона 0:3 (Примера)
01 ноември Барселона - Еспаньол 1:0 (Примера)
06 ноември Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
10 ноември Бетис - Барселона 1:4 (Примера)
23 ноември Барселона - Гранада 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Аякс - Барселона

1 среща
0 победи за Аякс
0 равенства
1 победа за Барселона
Голова Разлика: 4:0 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168