Челси с класика, Базел и Стяуа равни (видео)


И. Ангелов

Челси с класика, Базел и Стяуа равни (видео)

Челси успя да победи Шалке 04 с 3:0 днес в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, като по този начин англичани се измъкнаха с 3 точки пред директния опонент за първата позиция в групата. В другата среща от тази група Базел не успя да се наложи, когато прие Стяуа и срещата завърши при 1:1.

Любопитно е, че гостите започнаха много по-добре този мач, а още в началото близо до гол бяха Учида и Сзала, и двамата изведени на прекрасни позиции от Дракслер. Челси започна постепенно да навлиза в срещата и така в 20-ата минута Хилдебранд трябваше да спасява добър удар на Шюрле.

В 31-ата минута обаче вратарят се изложи, когато владееше топката в краката си, а Ето'о го атакува, като при опит да изчисти Хилдебранд нацели протегнатия за топката крак на нападателя, и топката влетя в гола.

Във втората част гостите отново опитаха да се върнат в мача. В 52-ата минута Чех спаси добър удар на Дракслер. В 54-ата минута отново Ето'о се разписа, като това стана след премерен пас на Вилиан.

Срещата вече бе донякъде решена, но все пак в 83-ата минута Демба Ба вкара, само 6 минути след появяването си за Ето'о. Попадението бе красиво изработено от Вилиан, Лампард и Ба, който завърши с хубаво воле с ляв крак.

Междувременно Базел посрещна Стяуа и трябваше да достигне до 91-ата минута, за да вкара изравнителното попадение и да се спаси от загуба у дома. Тук в 17-ата минута Федерико Пиовакари откри за румънците, възползвайки се от добра дълга топка на Сзукала. В 91-ата минута Ян Сио взе точката с гол след като бе намерен от центрирането на Валентин Щокер.

 

1   Челси




9т.
2   Шалке 04




6
3   Базел




5
4   Стяуа




2

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126