Наполи надви Марсилия в зрелищен мач (видео)


И. Ангелов

Наполи надви Марсилия в зрелищен мач (видео)

Наполи следва Арсенал в "групата на смъртта" в Шампионска лига, и след днешната загуба на Борусия от артилеристите, италианците и лондончани имат по 9 точки. Победата над Марсилия за момчетата на Рафаел Бенитес бе изпълнена с драматични моменти, и завърши при 3:2.

Всичко започна с гол в 10-ата минута днес, когато Андре Аю вкара, макар домакините да надиграваха своя опонент до момента. Ганаецът се възползва от прекрасна топка от Флориан Товин и матира Рейна с глава.

В 22-ата минута Гьокхан Инлер изравни с превъзходно воле. След един корнер удар с глава бе избит от Манданда, а Инлер посрещна топката по прекрасен начин за красивия гол. Само след 2 минути Гонзало Игуаин осъществи и пълен обрат, след като завърши с воле през Манданда при едно центриране, свалено за нападателя от Пандев.

След множество атаки, които си струваше да се видят, следващ гол падна чак в 64-ата минута, когато Товин реализира. В 75-ата минута обаче точка на спора постави Гонзало Игуаин. Дриес Мертенс предостави добра топка за острието, той избегна капана на засадата и реализира. Последваха много силни последни минути за домакините, като след влизането си в игра и Инсине имаше своите шансове. В 84-ата минута той дори нацели гредата след една скоростна контра.

 

1   Арсенал




9т.
2   Наполи




9т.
3   Борусия Дортмунд




6т.
4   Марсилия




0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189