Аякс - Селтик: Домакините са по-близо до победата


Н. Гавазов

Аякс - Селтик: Домакините са по-близо до победата

Аякс - Селтик
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 06.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Докато в другия мач от група Н на Шампионска лига ще се борят "големите братя", Аякс и Селтик в по-малкия спор ще трябва да определят по-силния отбор. Въпросите и интригите в дадения двубой не са толкова много: ако Селтик не постигне победа, едва ли може да говорим, че Милан и Барселона могат да намерят достойна конкуренция в лицето на Аякс, който не показва този футбол, който фенове и специалисти очакваха от отбора. Положението в квартета е такова, че Милан има пет точки в своя актив, Селтик е с три, а холандците имат само една. Ако обаче шотландците успеят да избегнат поражението в Амстердам, те ще подложат на натиск "росонерите", още повече, че на италианския отбор предстои пътуване до Глазгоу.

В миналия кръг Селтик постигна минимален успех у дома си срещу Аякс. В края на първото и началото на второто полувреме домакините си обезпечиха успеха, а в 90-та минута Шьоне от гостите направи така, че поражението да изглежда по-почетно. Оттогава насам Аякс изигра два мача в Ередивизе, които не успя да спечели и се свлече на шесто място в класирането на три точки от лидера АЗ. Селтик също изигра два двубоя във вътрешния шампионат, от които взе четири точки и така "детелините" продължават да бъдат лидери в класирането на Висшата лига на Шотландия.

Аякс няма да може да разчита на Мойсандер, Дуарте и Къркич, които лекуват травми.Това означава, че Денсвил и Велтман ще започнат в центъра на защитата. Вероятната схема на игра ще е 4-3-3 с Поулсен в средата на терена.

Битън се присъедини към наказания Скот Браун и двамата лидери на шотландския отбор няма да могат да помогнат на своите в този толкова важен за тях мач. Освен това са контузени Моуколо и Матюс. По-рано с различни здравословни проблеми се сблъскаха Пуки, Лустиг и Комънс, но снощи стана ясно, че тримата са включени в групата, като първите двама могат да започнат като титуляри.

В момента формата на Селтик е по-добра от тази на Аякс, освен това шотландците изглеждат по-опитния отбор. За домакините предимство обаче ще бъде подкрепата на публиката, което прави изхода на мача напълно непредсказуем, както и това, че гостите са без двама ключови играчи. Това увеличава вероятността за победа на холандците да победят, но също така не бива да се изключва възможността двубоят да завърши наравно.

Прогноза за: Аякс - Селтик 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

19 октомври Твенте - Аякс 1:1 (Ередивизие)
22 октомври Селтик - Аякс 2:1 (Шампионска лига)
26 октомври Аякс - Валвийк 0:0 (Ередивизие)
29 октомври Аякс - АСУХ 4:1 (Купа на Холандия)
02 ноември Аякс - Витес 0:1 (Ередивизие)

Селтик:

05 октомври Селтик - Мадъруел 2:0 (Висша лига)
19 октомври Хибърниан - Селтик 1:1 (Висша лига)
22 октомври Селтик - Аякс 2:1 (Шампионска лига)
27 октомври Патрик Тистъл - Селтик 1:2 (Висша лига)
02 ноември Селтик - Дънди Юнайтед 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Аякс - Селтик

7 срещи
2 победи за Аякс
1 равенство
4 победи за Селтик
Голова Разлика: 10:9 за Селтик


Коефициенти от bet365:
Аякс - 1.80
Равен - 3.75
Селтик - 4.33

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106