Нито един гол в групата на Юнайтед и Байер днес (видео)


И. Ангелов

Нито един гол в групата на Юнайтед и Байер днес (видео)

В първа група на Шампионска лига нищо не се промени след днешния четвърти кръг на груповата фаза, след като никой от 4-те отбора не успа да вкара на своя опонент. В гостуването на Манчестър Юнайтед на Реал Сосиедад Робин ван Перси нацели гредата от метър и пропусна дузпа, а в гостуването на Байер Леверкузен на Шахтьор, германците бяха подложени на тежка обсада, но издържаха 90 минути.

Манчестър Юнайтед държа категорично топката в свое владение днес, но любопитно бе, че допусна по-опасните атаки за Сосиедад в първата част на своя мач. През второто полувреме тима бе по-концентриран, създаде по-опасни атаки, но не успя да достигне до гол. Първо Чичарито бе намерен на 2 метра от гол-линията от Кагава, и с ляв крак изпрати топката високо, а след това Робин ван Перси се появи да спасява своите.

Още с първата атака на влезлите за Рууни и Чичарито - Йънг и Ван Перси, английското крило предостави топката на метър от гола, но Перси нацели гредата. В 70-ата минута пък чрез симулация Йънг спечели ново ценно положение за холандеца - дузпа, която той изпълни слабо (отново в гредата) и Браво спаси.

Същевременно Шахтьор опита с всички сили да прескочи Байер в групата днес, но не успяха да матират Лено днес, който взе приза за играч на мача. Само в първата част след 10 положения пред вратаря на германците той спаси на няколко пъти своите, а и гредата му помогна веднъж.

Във втората част Сидни Сам опита да се противопостави почти еднолично на домакините, но неговите опити бяха спрени. В крайна сметка момчетата на Сами Хюпия запазиха вратата и позицията си след много атаки и второто полувреме и инфарктен край на мача, когато Адриано се извиси с глава и принуди Лено да спасява своите в 92-ата минута.

1Manchester UnitedМанчестър Юнайтед - 8т.

2Bayer 04 LeverkusenБайер Леверкузен - 7

3Shakhtar Donetsk Шахтьор Донецк - 5

4Real Sociedad Реал Сосиедад - 1

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117