Зенит - Порто: Здрав и равностоен мач


Н. Гавазов

Зенит - Порто: Здрав и равностоен мач

Зенит - Порто
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 06.11.2013г.
Час: 19:00
Съдия:

Зенит ще посрещне Порто в мач от четвъртия кръг на група G от Шампионска лига и ще се опита да направи важна крачка по пътя към плейофите на турнира. Ако нещата около първото място в квартета за ясни - Атлетико постигна три поредни победи - то ситуацията с втората позиция тепърва очаква своето решение. Руският отбор започна със загуба на "Висенте Калдерон", а на своя земя завърши 0:0 със считания за аутсайдер Аустрия. Мнозина отписаха петербургци от всякакви сметки, но в миналия кръг колективът на Лучано Спалети постигна изненадваща победа на терена на Порто, като единственото попадение в мача дойде в 85-та минута, след точен удар на Кержаков. Така, изведнъж Зенит събра четири точки и се оказа фаворит за второто място.

Порто си остана с трите пункта, спечелени във Виена срещу местния Аустрия на старта на груповата фаза на турнира. В следващия кръг "драконите" разочароваха собствената си публика срещу Атлетико, след като не само, че не успяха да запазят преднината си от гола на Мартинес в 16-та минута, но позволиха на съперника си да направи пълен обрат след почивката. За второто домакинско разочарование вече казахме по-горе и така португалците имат само три точки в актива си, а освен срещата утре вечер, до края ще гостуват на Атлетико и ще приемат Аустрия.

И двата тима се намират в добра форма. Последната загуба на домакините във вътрешния шампионат е от средата на лятото срещу Рубин. Оттогава колективът на Спалети изигра 13 мача, в които постигна 3 равенства и 10 победи. Гостите също се представят убедително в националния шампионат и от осем мача имат 22 точки, което им осигурява лидерската позиция във Висшата лига.

Интересен мач се очертава на "Петровский". Гостите са притиснати до стената и много добре знаят какво би означавало евентуална загуба тук, което предполага, че ще дадат истинска битка на своя съперник. Домакините, които преди половина месец нямаха шансове за излизане от групата, сега придобиха самочувствие и се виждат с единия крак в следващата фаза на състезанието. Лоша шега на руснаците може да изиграе техният манталитет и прекалената самоувереност, която лъха от последните изказвания на играчите. Със сигурност ще станем свидетели на здрав и равностоен мач, в който победител ще бъде отборът допуснал по-малко грешки в отбрана. От една страна Порто ще е по-уязвим заради силното си желание да атакува, от друга обаче домакините вероятно също ще се разкрият в опит да не играят защитно пред собствената публика. И двата тима контраатакуват добре, което предполага, че може да станем свидетели на неочаквани обрати в резултата и победата да отиде при всеки един от съперниците. А не е изключено да видим и едно 0:0, което обаче в никакъв случай няма да бъде скучно.

Прогноза за: Зенит - Порто 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

18 октомври Зенит - ЦСКА Москва 2:0 (Висша лига)
22 октомври Порто - Зенит 0:1 (Шампионска лига)
26 октомври Урал - Зенит 1:2 (Висша лига)
30 октомври Тюмен - Зенит 2:0 (Купа на Русия)
02 ноември Зенит - Амкар 1:1 (Висша лига)

Порто:

06 октомври Арука - Порто 1:3 (Суперлига)
19 октомври Порто - Трофенсе 1:0 (Купа на Португалия)
22 октомври Порто - Зенит 0:1 (Шампионска лига)
27 октомври Порто - Спортинг Лисабон 3:1 (Суперлига)
02 ноември Белененсеш - Порто 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Зенит - Порто

3 срещи
2 победи за Зенит
1 равенство
0 победи за Порто
Голова Разлика: 4:1 за Зенит


Коефициенти от bet365:
Зенит - 2.50
Равен - 3.30
Порто - 2.87

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
103