Олимпиакос ще направи крачка към плейофите


Н. Гавазов

Олимпиакос ще направи крачка към плейофите

Олимпиакос - Бенфика
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 05.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Олимпиакос - Бенфика е един от най-важните мачове в програмата на Шампионска лига за вторник. Гръцкият отбор бе отписан от сметките още след първия кръг, но три мача преди края на груповата фаза шансовете на пирейци да заемат второто място в квартета не изглеждат толкова илюзорни. Олимпиакос успя да победи Андерлехт като гост, а също така да завърши 1:1 в Лисабон срещу прекия си конкурент и по този начин да събере четири точки в своя актив.

Бенфика също има четири точки и отстъпва в класирането на Олимпиакос само заради головата си разлика. В първия кръг на група С от Шампионска лига "орлите" се наложиха много трудно над Андерлехт с 2:0 в Лисабон, а в следващия мач в състезанието претърпяха класическа загуба при гостуването си на Пари Сен Жермен. При домакинството си на Олимпиакос колективът на Жорже Жезуш също не бе убедителен и само голът на Кардосо в 83-та минута спаси португалците от загуба.

Трудно може да кажем кой от двата отбора се намира в по-добра форма, но домакините са в своя пик. Те победиха Фокикос във втория кръг на Купата на Гърция, освен това пометоха с 5:1 и ОФИ в мач от гръцкия шампионат, а един от най-важните успехи през сезона дойде през уикенда, когато Олимпиакос победи с 1:0 Панатинайкос. Така колективът на Хосе Мигел е лидер в класирането на гръцката Суперлига с три точки пред ПАОК.

Бенфика изигра два мача от последната си среща в Шампионска лига. Най-напред "орлите" победиха с 2:0 Насионал, а през този уикенд столичани победиха с 3:0 Академика в Коимбра. И в двата двубоя добра форма демонстрира Кардосо, който отбеляза по един гол в двете срещи и в седем мача от началото на сезона има на сметката си пет попадения.

За домакините е под въпрос участието на Ариел Ибагаза, Гаетан Бонг и Пауло Мачадо. Вероятно Алехандро Домингес ще играе зад единствения нападател, а Янис Маниатис да бъде изпратен в опорната зона.

За Бенфика със сигурност няма да играят Едуардо Салвио и Силвио, под въпрос е участието на Гилерме Сикуейра и Лазар Маркович. Почти сигурно е, че португалците ще излязат със схема 4-3-3 с Кардосо в центъра на атаката.

Това ще е много равностоен и оспорван мач. Пътуването на гостите до Гърция ще е много трудно, но не по-леко ще бъде и за техните домакини. Много е вероятно двата отбора отново да не се победят, макар че везните за успех са леко наклонени в полза на Олимпиакос, който за да изпълни целите си, този път не трябва само да руши играта както го направи в Лисабон, но и да покаже повече идеи в мача.

Прогноза за: Олимпиакос - Бенфика 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

19 октомври Платаниас - Олимпиакос 1:4 (Суперлига)
23 октомври Бенфика - Олимпиакос 1:1 (Шампионска лига)
27 октомври Олимпиакос - ОФИ Крит 5:1 (Суперлига)
30 октомври Фокикос - Олимпиакос 3:5 (Купа на Гърция)
02 ноември Панатинайкос - Олимпиакос 0:1 (Суперлига)

Бенфика:

06 октомври Ещорил - Бенфика 1:2 (Суперлига)
19 октомври Кинфаес - Бенфика 0:1 (Купа на Португалия)
23 октомври Бенфика - Олимпиакос 1:1 (Шампионска лига)
27 октомври Бенфика - Насионал 2:0 (Суперлига)
01 ноември Академика Коимбра - Бенфика 0:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Бенфика

6 срещи
2 победи за Олимпиакос
1 равенство
3 победи за Бенфика
Голова Разлика: 7:7


Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 2.30
Равен - 3.40
Бенфика - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148