Борусия взе победа от Арсенал на Емирейтс (видео)


И. Ангелов

Борусия взе победа от Арсенал на Емирейтс (видео)

Шеста група на Шампионска лига наистина се оказа най-интересната и оправда името "група на смъртта" днес, след като след днешните резултати се оказа, че Арсенал, Борусия Дортмунд и Наполи вече събраха по 6 точки и всичко тепърва ще се решава. Германците успяха да поведат на 2 пъти днес в Лондон и победиха с 2:1.

Германците започнаха активно този мач на гости, и още в 16-ата минута Рамзи загуби една топка срещу Ройс и в бърза акция Левандовски получи топката, намери Мкхитарян, който с плътен удар с десния крак матира Шчесни за 1:0.

Арсенал се активизира и в 22-ата минута Жиру бе близо до гол. Последва шанс пред Уилшър в 29-ата минута. В 38-ата топката бе изчистена от гол-линията, когато воле на Росицки бе изчистено от Хумелс. В 41-ата минута обаче Жиру успя да вкара - Рамзи намери Саня от дясно, а грешка в отбрана позволи неговото центриране да намери Жиру, който на празна врата реализира с воле.

Втората част отново започна по-силно за гостите. Спорен момент бе едно агресивно влизане с лакът на Левандовски срещу Косчелни, за което той получи жълт картон, но вероятно трябваше да бъде изгонен. 

В 69-ата минута Йозил намери Касорла за прекрасен удар, който намери гредата на Вайденфелер. Артилеристите се хвърлиха с всички сили в няколко поредни атаки, но след пропуските си гостите се възползваха - в 82-ата минута в една контра Обамеянг получи топката в центъра и разтегна за Гроскройц, който центрира за Левандовски и неговия гол от воле - 2:1. Това срина домакините и те започнаха да грешат в изграждането на оставащите няколко минути за атаки. До повече голове не се стигна.

1 Арсенал




6т.
2 Борусия Дротмунд




6т.
3 Наполи




6т.
4 Марсилия




0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
233