Порто - Зенит: Драконите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Порто - Зенит: Драконите ще вземат трите точки

Порто - Зенит
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 22.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Порто ще се опита да се съвземе от неочакваната загуба срещу Атлетико с победа срещу Зенит в мач, който ще даде и отговор на въпроса, имат ли сили руснаците да се борят за второто място в групата. "Драконите" стартираха тазгодишното си участие в Шампионска лига с победа като гост на Аустрия Виена, но се препънаха при домакинството си на фаворита в групата. Във вътрешния шампионат Порто продължава да е лидер, допускайки само едно равенство в седем мача.

Зенит пристига в Лисабон притиснат до стената. Колективът на Лучано Спалети загуби гостуването си на Атлетико в първия кръг на надпреварата, а също така не успя да победи у дома си Аустрия, който е смятан за аутсайдер в групата. Така руският шампион се оказа само с една точка и ако утре допусне още едно поражение, това силно ще намали шансовете на тима за едно от първите две места в квартета. В първенството на Висшата лига Зенит се намира в победна серия от седем мача и е едноличен лидер в класирането с пет точки пред втория Локомотив и Спартак.

Порто влиза в мача без кадрови проблеми. Вероятната схема на игра ще е 4-3-3 с Фернандо в средата на терена и Куентеро, Мартинес и Варела начело на атаката.

За гостите няма да играят контузеният Бабурин и наказаният Витцел. Участието на Жевньов е под съмнение. Предполага се, че само Хълк ще води атаката на гостите, а схемата на игра ще е 4-2-3-1.

Очакванията са за яростна битка, а мачът да бъде много оспорван. Вероятно гостите ще играят малко по-прибрано и ще приемат играта в своята половина, разчитайки чрез дълги топки към Хълк и бързи контраатаки да превземат вратата на своите домакините. Фаворит в срещата е Порто, в чиито състав има много по-опитни футболисти, освен това "драконите" ще имат подкрепата и на своята публика.

Прогноза: Порто - Зенит 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

22 септември Ещорил - Порто 2:2 (Суперлига)
27 септември Порто - Витория Гимараеш 1:0 (Суперлига)
01 октомври Порто - Атлетико Мадрид 1:2 (Шампионска лига)
06 октомври Арука - Порто 1:3 (Суперлига)
19 октомври Порто - Трофенсе 1:0 (Купа на Португалия)

Зенит:

25 септември Криля Советов - Зенит 1:4 (Висша лига)
28 септември Зенит - Спартак Москва 4:2 (Висша лига)
01 октомври Зенит - Аустрия Виена 0:0 (Шампионска лига)
06 октомври Том Томск - Зенит 0:3 (Висша лига)
18 октомври Зенит - ЦСКА Москва 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Порто - Зенит

2 срещи
0 победи за Порто
1 равенство
1 победа за Зенит
Голова Разлика: 3:1 за Зенит

Коефициенти от bet365:
Порто - 1.57
Равен - 3.80
Зенит - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105