Селтик и Аякс няма да се победят


Н. Гавазов

Селтик и Аякс няма да се победят

Селтик - Аякс
Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу
Дата: 22.10.2013
Час: 21:45
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Още при тегленето на жребия за група Н на Шампионска лига стана ясно, че за Селтик и Аякс ще бъде много трудно да заемат едно от първите две места в квартета, в който са още Барселона и Милан, поради тази причина утрешната среща между тези два отбора, а и тази след две седмици ще е своеобразен финал за третото място в групата. Впрочем, нещата могат и чувствително да се променят, ако "рсонерите" загубят двата си мача срещу каталунците, а някой от холандския или шотландския отбор постигне две поредни победи.

Засега ситуацията в групата е такава, че Селтик се намира на последното място в класирането с актив от 0 точки и без отбелязан гол. Поражението с 0:2 в Милано дойде в последните 8 минути на мача, след като дотогава гостите се държаха достойно. По подобен начин се разви и домакинството на Барселона - "детелините" се съпротивляваха яростно на каталунците, имаха своите положения за гол, но попадението на Фабрегас в 76-та минута попари надеждите за нещо в мача. Във вътрешното първенство нещата за Селтик се развиват различно от европейската им кампания. Отборът е лидер в класирането с 23 точки от девет срещи.

Аякс стартира участието си в Шампионска лига на едно от най-неприветливите места в Европа - "Камп Ноу" и илюзиите, че нещо може да бъде откраднато приключиха в 22-та минута с гола на Лионел Меси. До края на мача аржентинецът вкара още две попадения, а голът на Пике стана част от разгрома на холандците, на които впрочем прави чест, че не играха затворено. Домакинството на Милан се разви по друг сценарии, чиито завършек обаче отново бе неблагоприятен за амстердамци, защото 1:1 не отразява случилото се на терена, тъй като Аякс бе по-добрият отбор и домакините заслужаваха да спечелят трите точки. В Ередивизе през уикенда колективът на Франк Де Бур не успя да победи лидера Твенте като гост и по такъв начин бе изпусната възможността да бъде оглавено класирането. След десет мача Аякс е втори, на точка от първото място.

Домакините влизат в мача с големи кадрови проблеми. Контузени са Моуоколо, Комънс, Матюс и Бореигтер. Неприятностите се допълват от това, че Скот Браун е наказан, а завръщането на Лустиг и Изагуре най-вероятно няма да се състои.

Аякс е без контузените Къркич и Дуарте, но пък в строя се завърна Мойсандер. Вероятно Де Бур няма да прави никакви промени от мача срещу Твенте и ще заложи на схема 4-3-3 с Блинд в средата на терена и Сигурсон начело на атаката.

Любопитен мач се очертава на "Селтик Парк". Домакините вече показаха, че могат да затруднят всеки един съперник, но дали този път кадровите проблеми в състава на Нийл Ленън няма да натежат и повлияят на играта на "детелините"? Предполага се, че ще се получи здрав мач, равностоен, с много атаки към двете врати. Естествено е Селтик да бъде считан за фаворит, но много по-вероятно е двата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза: Селтик - Аякс 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Селтик:

24 септември Селтик - Грийнок Мортън 0:1 сл. прод. (Купа на Лигата)
28 септември Килмарнък - Селтик 2:5 (Висша лига)
01 октомври Селтик - Барселона 0:1 (Шампионска лига)
05 октомври Селтик - Мадъруел 2:0 (Висша лига)
19 октомври Хибърниан - Селтик 1:1 (Висша лига)

Аякс:

25 септември Аякс - Волендам 4:2 сл. прод. (Купа на Холандия)
28 септември Аякс - Го Ахед Ийгълс 6:0 (Ередивизие)
01 октомври Аякс - Милан 1:1 (Шампионска лига)
06 октомври Аякс - Утрехт 3:0 (Ередивизие)
19 октомври Твенте - Аякс 1:1 (Ередивизие)

Досегашни срещи:

Селтик - Аякс

6 срещи
3 победи за Селтик
1 равенство
2 победи за Аякс
Голова Разлика: 8:8

Коефициенти от bet365:
Селтик - 2.50
Равен - 3.30
Аякс - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110