Милан - Барселона: Без шансове за росонерите


Н. Гавазов

Милан - Барселона: Без шансове за росонерите

Милан - Барселона
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Милан ще посрещне Барселона в среща от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това са двата най-силни отбора в квартета, но за разлика от предишни години едва ли бихме определили утрешният мач като дерби с оглед на проблемите, с които напоследък се сблъскаха "росонерите". И все пак, романтиката около този двубой присъства, а и нека не забравяме, че през февруари миланци също бяха отписани от сметките, но колективът на Алегри се наложи с 2:0 и изпъна до краен предел нервите на испанските любители на футбола.

Милан стартира участието си в груповата фаза на най-престижния европейски турнир с победа срещу Селтик, която дойде в последните минути на двубоя. Ако трябва да бъдем справедливи, италианците спокойно можеха да загубят точки срещу коравите шотландци. Мачът в Амстердам срещу Аякс завърши наравно 1:1, като "росонерите" отново взеха повече отколкото заслужаваха. Така или иначе "дяволите" събраха четири точки в двата си мача и заемат второто място в групата. В Серия А обаче Милан няма късмет и продължава да плаща данък на безобразната си игра в защита. Отборът е с три загуби в първите си осем мача, като частично възвърна доверието си с победата 1:0 над Удинезе през уикенда, което засега оставя тима на осмо място и на осем точки от третото място.

Представянето на Барселона на европейската и вътрешната сцена не е изненадващо. Каталунците започнаха кампанията си в Шампионска лига с погром над Аякс, като Меси се разписа три пъти. Гостуването на Селтик не бе леко, гостите създадоха доста положения за гол, домакините също имаха своите шансове, в крайна сметка добрата игра на "блаугранас" и най-вече игровото превъзходство бе подплатено с победен гол на Фабрегас в 70-та минута. На вътрешната сцена голямото събитие през уикенда е, че в Памплона бе сложен край на победната серия от осем мача - Барселона не успя да победи Осасуна, но шампионите запазиха лидерската си позиция на точка пред Атлетико Мадрид, който се препъна при гостуването си на другия каталунски отбор Еспаньол.

Милан влиза в мача с огромни проблеми в кадрово отношение. Контузени са Бонера, Пацини, Ел Шаарви, извън групата са също така Нианг, Сапонара и Габриел, а контузилият се срещу Удинезе Абиати почти сигурно няма да успее да се възстанови. Това означава, че на вратата застава Амелия, а в атаката ще бъде включен Бирса. Балотели попадна в групата, но едва ли ще започне като титуляр.

Мартино няма да може да разчита единствено на Алба и Афелай, които се борят с травми. Куенка остана извън групата. Шави, Фабрегас, Бускетс и Иниеста са на разположение, така че вероятно испанските национали ще започнат заедно двубоя. Същото може би ще се случи с Неймар и Меси, като мястото на левия край на нападението ще бъде заето от Педро или Санчес.

Барселона е непобедим в 9 от последните си 10 мача срещу Милан във всички турнири. Не случайно акцентираме върху този статистически факт, който показва, че в предишни години "росонерите" са изглеждали по-стабилни и балансирани, но въпреки това не са успявали да се наложат над каталунците. Утре ще бъде още по-трудно за колектива на Масимилиано Алегри - щом Болоня и Хелас Верона се възползваха от грешките в защитата на Милан, то какво трябва да очакваме от Барселона? Всеки друг резултат освен победа за испанците ще се смята за изненада. Друг е въпросът, дали "росонерите" отново няма да бъдат споходени от късмета. Срещу отбор като Барса - едва ли.

Прогноза: Милан - Барселона 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

25 септември Болоня - Милан 3:3 (Серия А)
28 септември Милан - Сампдория 1:0 (Серия А)
01 октомври Аякс - Милан 1:1 (Шампионска лига)
06 октомври Ювентус - Милан 3:2 (Серия А)
19 октомври Милан - Удинезе 1:0 (Серия А)

Барселона:

24 септември Барселона - Реал Сосиедад 4:1 (Примера)
28 септември Алмерия - Барселона 0:2 (Примера)
01 октомври Селтик - Барселона 0:1 (Шампионска лига)
05 октомври Барселона - Валядолид 4:1 (Примера)
19 октомври Осасуна - Барселона 0:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Милан - Барселона

17 срещи
5 победи за Милан
5 равенства
7 победи за Барселона
Голова Разлика: 26:21 за Барселона

Коефициенти от bet365:
Милан - 5.50
Равен - 4.00
Барселона - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198