Венгер: Мачът с Бурусия ще бъде интересен


Н. Гавазов

Венгер: Мачът с Бурусия ще бъде интересен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието на срещата с Борусия Дортмунд в Шампионска лига, изрази мнението си за съперника. Както е известно, утре вечер от 21:45 часа българско време "артилеристите" приемат "жълто-черните" в двубой от третия кръг на груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Французинът е убеден, че двубоят ще се хареса на зрителите.

"Първото, което ми идва на ум за немските футболисти е тяхното отношение към работата. Те са известни с високия си професионализъм. Немските отбори винаги играят с огромно желание и позитивно настроение. Освен това, в последно време Германия произведе много добри млади играчи", заяви Венгер.

"Мачът ще бъде открит, защото нито ние, нито Борусия няма да се затваряне. Би трябвало срещата да се получи много интересна. Трудно ми е да кажа, доколко биха ни помогнали Йозил, Мертезакер и Росицки, които са играли в Бундеслигата. Важното е да се съсредоточим върху собствената си игра. За мен това е по-важно, отколкото да се концентрираме върху възможностите на съперника. Искам след този мача в мен да преобладава чувството, че сме показали своя най-добър футбол. Ако това се получи, на всеки един отбор ще му е трудно срещу нас", заяви Венгер.

 

  Сподели
117