Марсилия ще търси първа победа срещу Наполи


И. Ангелов

Марсилия ще търси първа победа срещу Наполи

Марсилия - Наполи
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 22.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Олимпик Марсилия ще търси първата си победа срещу един от неубедителните гости в Шампионска лига - Наполи. Момчетата на Ели Бауп посрещат тима на Рафаел Бенитес, който също търси връщане на пътя на победата след загубата от Арсенал.

След загуби в първите два кръга от шеста група на Шампионска лига - от Арсенал и Борусия Дортмунд, Марсилия е наясно, че пореден неуспех на практика елиминира клуба от шансове за продължаване напред.

Наполи е на трета позиция в групата на смъртта след загуба от Арсенал в последния кръг и победа над Борусия в откриването на кампанията. 

Марсилия обаче не показва форма в Европа, побеждавайки само 2 пъти в последните 6 срещи. И двете победи дойдоха във втория по значение турнир на УЕФА - Лига Европа, където конкуренцията е далеч по-слаба. Рафаел Бенитес идва в този мач след загуба от Рома в Серия А, така че и двата състава са отчаяни за победа.

Ключът за успеха на гостите е в краката на Гонзало Игуаин, който вкара 4 гола от пристигането си през лятото тук, включително победен гол над Борусия в победата с 2:1. Наполи обаче е слаб гост в Европа - само 1 победа в последните 5 гостувания. 

Марсилия трябва да извлече позитиви от тази статистика, като тук всички очи са над Андре-Пиер Жиняк, който трябва да донесе головете за своите. Той вкара 18 попадения във всички турнири миналата година, но до момента има само 3 в новия сезон.

Откъм състави, Бенитес има почти пълен отбор, с единствената липса на крилото Хуан Цунига. 

Димитри Пайе ще се върне в състава на Марсилия след като пропусна загубата в петък срещу Ница поради наказание. Това означава, че Бауп разичта на абсолютно всички свои играчи. 

Последната победа на Марсилия в Шампионска лига дойде в 2012-та година - над Интер в следгруповата фаза, и отново ще видим усилие от домакините за задържане на надеждата за продължаване след групите, макар и в такава тежка група.

Прогноза: Марсилия - Наполи 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Марсилия:

24 септември Марсилия - Сент Етиен 2:1 (Лига 1)
28 септември Лориен - Марсилия 0:2 (Лига 1)
01 октомври Борусия Дортмунд - Марсилия 3:0 (Шампионска лига)
06 октомври Марсилия - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
18 октомври Ница - Марсилия 1:0 (Лига 1)

Наполи:

25 септември Наполи - Сасуоло 1:1 (Серия А)
28 септември Дженоа - Наполи 0:2 (Серия А)
01 октомври Арсенал - Наполи 2:0 (Шампионска лига)
06 октомври Наполи - Ливорно 4:0 (Серия А)
18 октомври Рома - Наполи 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Марсилия - Наполи
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Марсилия - 3.00
Равен - 3.25
Наполи - 2.37

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159