Юнайтед изпусна аванса си срещу Шахтьор (видео)


И. Ангелов

Юнайтед изпусна аванса си срещу Шахтьор (видео)

В отсъствието на Уейн Рууни отново неубедителен Манчестър Юнайтед поведе на гости на Шахтьор, но не успя да задържи преднината си и домакините върнаха попадение за крайното 1:1 днес в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Дани Уелбек и Тайсон отбелязаха головете в тази вечер.

Шахтьор започна срещата уверено, като в 15-ата минута едно влизане на Клевърли в краката на Тейшейра в наказателното поле на гостите не бе счетено за дузпа. В ответната атака обаче Юнайтед откри чрез Дани Уелбек, който се възползва от центриране на Фелаини, което бе изчистено слабо от бранител на домакините. Завърналият се в игра Робин ван Перси се отчете с няколко фрапиращи пропуски днес, които в крайна сметка нараниха Юнайтед.

Това стана в 76-ата минута, когато центриране от ляво не бе изчистено добре от Видич. Топката попадна на пътя на Тайсон, който буквално простреля Де Хеа за 1:1. До края на мача Шахтьор пое инициативата и на няколко пъти пропусна да спечели мача, а Юнайтед взе точката от гостуването.

Manchester UnitedМанчестър Юнайтед 4т.

Shakhtar DonetskШахтьор Донецк 4т.

Bayer 04 LeverkusenБайер 04 Леверкузен 3т.

Real Sociedad Реал Сосиедад 0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
168