Байерн уверен на гости в Манчестър (видео)


И. Ангелов

Байерн уверен на гости в Манчестър (видео)

Байерн Мюнхен победи Манчестър Сити с 3:1 на гости днес във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Домакините не изглеждаха сякаш могат да се мерят с играта на европейския шампион, въпреки поредното лято на многомилионни попълнения.

Още в 7-ата минута Рафиня намери Рибери по левия фланг, а крилото навлезе по диагонала и с десния крак не остави шанс на Джо Харт - 1:0. Байерн уверено владееше в половината на своя опонент и след близо 70% контрол полувремето завърши при този резултат.

В 56-ата минута Томас Мюлер бе намерен прекрасно от Данте и резултатът стана 2:0, след като халфа заобиколи Харт без проблеми и вкара на празната врата. След този момент Пелегрини реагира с Алваро Негредо на мястото на Един Джеко. Още в 60-ата минута обаче Кроос открадна топката от Фернандиньо в центъра, подаде на Робен, а крилото премина през Настасич и Харт пак бе матиран.

Гуардиола започна да успокоява играта и замени Робен, Швайнщайгер и Рибери след третия гол, а това даде шанс на Сити да действа. В 80-ата минута Давид Силва навлезе в наказателното поле от ляво и намери Негредо за голът на "гражданите".

В 86-ата минута Яя Туре получи добра възможност и Боатенг го повали като последен човек и трябваше да напусне с директен червен картон. В прекия свободен удар Силва нацели гредата, а в последвалия натиск на Сити Байерн успя да се брани добре.

1FC Bayern München Байерн Мюнхен 6т.

Manchester City Манчестър Сити 3т.

CSKA Moscow ЦСКА Москва 3т.

Viktoria Plzen Виктория Пилзен 0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140