Байер - Реал: Страданията на испанците ще продължат


И. Ангелов

Байер - Реал: Страданията на испанците ще продължат

Байер - Реал
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 02.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Сергей Карасьов

Сблъсъкът между Байер Леверкузен и Реал Сосиедад е шанс за тези два отбра да поправят случилото се в първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. "Аспирините" гостуваха на "Олд Трафорд" и станаха жертва на добрата игра на английския първенец. Наистина, попадението на Ролфес в 54-та минута върна интригата в мача, но само за четири минути. Можеше да се стигне и до разгром, но благодарение на гола на Топрак в 88-та минута, на таблото остана да свети по-почетното 2:4. Във вътрешното първенство Байер изигра всичките си срещи, с изключение на тази в Гилзенкирхен, уверено и без да остави никакви съмнения в превъзходството си над противниците. С шест победи и една загуба Байер е трети в класирането на Бундеслигата, на точка от лидерите Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Реал Сосиедад също загуби първата си среща от груповата фаза на Шампионска лига, но го направи у дома си. Общо взето мачът с Шахтьор премина под диктовката на баските, които владееха топката през по-голямата част от времето и отправиха два пъти повече удари от своя противни, но... 0:2 само идва да покаже липсата на опит в колектива на Арасате. Интересното е, че участникът в Шампионска лига има само една победа от седем мача във вътрешното първенство - това е на старта на Примера дивисион и заради лошите резултати в момента е 13-ти в класирането.

Домакините са без контузените Хегелер и Кастро, което означава, че Симон Ролфес ще играе в средата на терена. Хюпия няма други кадрови проблеми и вероятно ще заложи на схема 4-3-3 с Кислнг на върха на атаката.

Реал Сосиедад не може да разчита на контузените Прието, Естрада, Гранеро и Ифран. През уикенда от лазарета се завърна Сурутуза и днес може да го видим в игра, след като остана резерва срещу Севиля.

Двата отбора влизат с различна форма и морал в мача. Байер Леверкузен успя да "излекува" поражението си на "Олд Тарфорд" с три победи, докато Реал взе само две точки в следващите си двубои и продължи да се смъква в таблицата за класиране. Предполага се, че домакините ще се опитат да установят контрол от самото начало на срещата и посредством атаки по фланговете да търсят пътя към вратата на Браво. Едно от нещата, от които зависи изходът на мача е доколко ще издържат крайнит защитници на баските срещу набезите на немците. Вглеждайки се в предишните мачове на Реал, трудно е да повярваме, че гостите ще успят да спрат устрема на този съперник. А това означава само едно: страданията на испанците ще продължат.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Реал Сосиедад 2:0


Коефициенти от bet365:
Байер - 1.70
Равен - 3.75
Реал - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130